Türkiye Yeni Yıla Doğalgaz İndirimi İle Giriyor

Gazeteci Bülent Aydemir bugün kaleme aldığı yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ocak ayı içerisinde doğalgaza indirim yapacağını ve bunu kamuoyu ile paylaşacağını öne sürdü. Türkiye’nin son dönemlerde enerjideki dışa bağımlılığı en aza indirmek amacıyla pek çok çalışma gerçekleştirmeye devam ederken bugün ise ilan edilen yazısında doğalgaza yeni yıl ile beraber indirim geleceğini yazan gazeteci Bülent Aydemir’in iddiaları büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’dan

Türkiye Yeni Yıla Doğalgaz İndirimi İle Giriyor

Diğer taraftan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yapmış olduğu açıklamada önümüzdeki sene Umman’dan sıvı doğalgaz alacaklarını belirtti.

Aydemir Kaleme Aldığı Yazı Da Şu İfadelere Yer verdi;

“Ocak ya da Şubat ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgazda indirim müjdesini açıklayacak. Bu kadar zamdan sonra açıklanacak bu indirim oranı vatandaşı ne kadar etkiler ya da ne kadar ikna eder onu bilemeyiz fakat aralık ayı içerisinde doğalgaza zam yapmayan hükümet, fiyatlar böyle gider ve Rusya’dan talep ettiği indirim gelirse eğer gereksiz sanayide gerekse de ticarethanelerde ve en önemlisi de konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatında indirime girecek.”

Dedi.