Türkiye Varlık Fonu'ndan 'Milli Piyango' Açıklaması: Değerlendirme Sürüyor

Türkiye Varlık Fonu, Milli Piyango ihalesine dair teklif toplama sürecinin devam ettiğini duyurdu.

Türkiye Varlık Fonu'ndan 'Milli Piyango' Açıklaması: Değerlendirme Sürüyor

Türkiye Varlık Fonu'ndan 'Milli Piyango' Açıklaması: Değerlendirme Sürüyor

TVF'den yapılan bilgilenedirmede, 1 Mayıs 2019 tarihinde Milli Piyango İdaresi Başkanlığınca gerçekleştirilen oyunların düzenlenmesine ilişkin gelir paylaşıma esasına dayanan 10 yıllık hizmet alım sözleşmesi için ihale düzenleneceği hatırlatılırken, haziran ayında başlayan ihale süreçte tekliflerin toplandığı, değerlendirmenin devam ettiği, kesin kararın alınması halinde kamuoyu ile bilgi paylaşımının yapılacağı belirtildi.

Çek Cumhuriyeti merkezli şans oyunları işletmecisi Sazka'nın da ihale için teklif vereceği öğrenilirken, dün de Doğan Şirketler Grubu Holding tarafından yapılan açıklamada Doğan-Online'ın ihaleye katılma için çalışma yaptığı Doğan Şirketler Grubu'nun ihaleyle ilgisi olmadığı belirtilmişti.

Doğan Şirketler Grubundan Yapılan Bilgilendirmede şu ifadeler yer almıştı:

Şirketimiz’in Milli Piyango İşletme Hakkı İhalesi’ne katılması gibi bir durum söz konusu değildir. Diğer taraftan, Türkiye’de spor bahisleri konusunda faaliyet gösteren ancak Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. bünyesinde yer almayan ve herhangi bir iştirak ilişkisi de bulunmayan Doğan-Online’ın, Türkiye Varlık Fonu tarafından düzenlenen Milli Piyango İşletme Hakkı İhalesi’ne katılımının planlandığı öğrenilmiştir.