Türkiye ile Avrupa Asgari Ücreti Karşılaştırıldı Durum İç Açıcı Değil

Asgari ücretin ne kadar düşük olduğu ve ihtiyaçları karşılayamadığı bir kez daha gözler önüne serildi. Avrupa asgari ücreti ile yapılan karşılaştırmada sınıfta kaldık.

Türkiye ile Avrupa Asgari Ücreti Karşılaştırıldı Durum İç Açıcı Değil

Asgari ücretin ne kadar düşük olduğu ve ihtiyaçları karşılayamadığı birkez daha gözler önüne serildi. Avrupa asgari ücreti ile yapılan karşılaştırmada sınıfta kaldık.

Avrupa ülkeleri ile Türkiye’deki asgari ücret ve gıda fiyatlarını karşılaştıran Veli Ağbaba, durumun ne kadar içler acısı olduğunu gösterdi.

Artan enflasyon ile beraber gelen zamlar vatandaşa yetmez oldu. Asgari ücretli ve emekliler adeta ay sonunu zor getirirken fiyatlar günden güne değişkenlik gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Avrupa ülkelerinde durum bizden daha vahim" açıklamasını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, elindeki tabloyla Türkiye ve Avrupa asgari ücretini karşılaştırdı.

Avrupa Bolluk, Türkiye Sefalet ve Açlık İçinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Avrupa ülkelerindeki asgari ücretliler bolluk, ülkemizdeki asgari ücretliler ise sefalet ve açlık içerisinde yaşıyor” dedi. Avrupa ve Türkiye’deki asgari ücreti karşılaştıran Ağbaba, “Euro bölgesinde yıllık gıda enflasyonunda yaşanan artış yüzde 4,7 iken Türkiye’de bir yıllık gıda enflasyonu yüzde 70,33 artış ile euro bölgesinden tam 14 kat daha fazla" ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Asgari Ücret 311  Euro

Türkiye’deki asgari ücretin Avrupa’ya göre çok düşük olduğunu belirten Ağbaba, “Türkiye’de 5004 TL brüt asgari ücret ortalama 311 Euro’ya denk gelirken, Almanya’da brüt asgari ücret 1621 Euro, Fransa’da 1603, Hollanda’da 1725, Belçika’da 1658 Euro ve Yunanistan’da ise 774 Euro civarında. Türkiye Avrupa’da en düşük asgari ücrete sahip üç ülkeden biriyken aynı zamanda tüm Avrupa ülkeleri içinde en yüksek asgari ücrete çalışana sahip ülke durumundadır’’ dedi.

İşte Ülkelerin Asgari Ücretle Alabildikleri Ürünler

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /