Türkiye Geneli Ekmeğe Büyük Zam Geliyor Fırıncılar Federasyonu Başkanı Dudak Uçuklatacak Fiyatı Açıkladı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatına yapılacak zamlarla ilgili açıklama yaptı. Ekmeğe zam ne zaman geliyor? Ekmek Fiyatı ne Kadar olacak? Başkan Balcı, tüm soruları cevapladı. Tüm detaylar haberimizde...

Türkiye Geneli Ekmeğe Büyük Zam Geliyor Fırıncılar Federasyonu Başkanı Dudak Uçuklatacak Fiyatı Açıkladı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının Temmuz ayı başından itibaren 7 ila 7.5 lira arasında olacağını duyurdu.

Ankara'daki Federasyon genel merkezinde yaptığı bir açıklamada Balcı, geçen yıl ekmek fiyatlarının 10 lira olacağına dair çıkan söylentilere rağmen, tüm zorluklara rağmen ekmeği 5 liradan satmayı başardıklarını belirtti. Balcı, "Fırıncılıkla uzaktan yakından alakası olmayan, dernek adı altında bulunan kişiler, 'ekmek 10 lira olacak' demelerini tekrar gündeme getirdi. Bunun yanı sıra un üreticileri de ekmek fiyatları hakkında konuşmaya başladı. Bu mesleği icra etmeyen, açıklama yapma yetkisi olmayan insanların, halkın temel gıda maddesi olan ekmek konusunda bilgilendirme yapmasını doğru bulmuyoruz. Un Sanayicileri Başkanı'nın da ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama yapması son derece yanlış. Onların yapacağı açıklamanın un fiyatlarına odaklanması gerekiyor. Yaptığımız çalışmalar sonucunda ekmek fiyatının 10 lira olmayacağını söyleyebilirim. En fazla kilogram fiyatı 25 lira olan ekmeğin 35,5 lirayı geçmeyeceğini tahmin ediyoruz. Azami olarak 35,5 liranın üzerinde olmayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. Balcı, yürüttükleri çalışmalar sonucunda ekmek fiyatının 10 lira olmayacağının altını çizerek, "Bazı bölgelerde bu 200 gram için 7 lira olarak uygulanabilir, bazı bölgelerde ise 210 gram için 7,5 lira olarak uygulanabilir. Bu bölgeye göre değişiklik gösterebilir, ancak 200-220 gram arasında değişebilir. Esnafımız bu fiyat farkını mümkün olduğunca minimumda tutmaya çalışırken sektörün zorluklarını gidermeye çalışıyoruz. 200 gram ekmek 7 lira olduğunda kilosu 35 lira oluyor. Eğer 210 gram ise 7,5 lira olursa kilosu 35,5 lira oluyor. 220 gram ise 34,5 liraya denk geliyor. Azami olarak 35,5 liranın üzerine çıkmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kesin bir fiyat belirtmem doğru olmaz, ancak 35 liranın üzerinde olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim" şeklinde açıklamalarda bulundu.