Türkiye Gazetesi: "Karnımız Değil Gözümüz Aç"

Türkiye Gazetesi 'nde , geçtiğimiz haftaki indirimlere yer verildi. Efsane Cuma adı altında mağazaların yaptığı büyük indirimlere akın oldu ve milyonlarca TL 'lik harcama yapıldığına yer verildi. 

Türkiye Gazetesi: "Karnımız Değil Gözümüz Aç"

Türkiye Gazetesi: Karnımız değil gözümüz aç.

Söz konusu haberde , Strateji odaklı danışmanlık hizmeti veren Simon-Kucher & Partners 'ın araştırması sonucuna yer verildi. 

'Efsane Cuma' için ayrılan bütçeler ülkelere göre fdeğişiklik gösterdi.  Türkiye'deki tüketiciler ilk gün, ortalama 1.650 TL (265 avro) harcama yaptı. İstanbul Ofisi Yönetici Ortağı Mert Terzioğlu "Ortalama bütçesi ile Türkiye, araştırmanın gerçekleştirildiği ülkeler arasında üçüncü sırada bulunuyor. Dünyada ortalama 240 avro olan bütçe, ilk sırada yer alan BAE'de 681 avro olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'de ortalama bütçeyi artıran kategorilerin ise; sırasıyla beyaz eşya (ortalama bütçe 3.700 TL), mobilya ve dekorasyon (ortalama bütçe 3.300 TL) ve elektronik cihazlar (ortalama bütçe 3.200 TL) olduğu gözleniyor" dedi.

Terzioğlu yaptığı açıklamada, "Efsane Cuma'yı bilen kişi oranı, Türkiye'de yüzde 97... Bugün alışveriş yapacağını söyleyenler ise, yüzde 80'i buluyor. Tüketicilerin yalnızca yüzde 15'i, satın aldıkları ürünleri indirimsiz aldıklarını belirtiyor. Tüketici aradığı ürünü indirimde bulamadığı zamanlarda, fiyatının düşmesini bekliyor (%25) veya indirimde olan farklı bir ürünü satın alıyor (%28). Aradığı ürünü indirimde bulamayan tüketicilerin yüzde 18'i ise, ucuza bulacağı farklı bir mağazaya yöneliyor. Tüketicilerin, ürüne olan taleplerini erteleyerek yeni ucuzluk dönemlerini beklemeleri; markaları da indirimleri sıklaştırmaya itiyor. Ancak bu durum, öte yandan marka değerine ve kalite algısına zarar veriyor. Bu sebeple sürdürülebilirlik açısından promosyon yönetimi, markaların dikkat etmesi gereken bir konu. Promosyon dönemlerinde satış adetlerinde gözlenen artışlar kısa vadede olumlu olarak yorumlansa da, uzun vadede bazı olumsuzlukları beraberinde getirebilir" dedi..

KARNIMIZ DEĞİL GÖZÜMÜZ AÇ

Söz konusu haberde en çok harcama yapan ülkeler arasında 3 'üncü olduğumuza yer verildi. 

Türkiye Gazetesi  haberi , karnımız değil , gözümüz aç başlığı ile sundu. Peki sizin yorumunuz nedir? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.