Türkiye Ekonomisini En İyi Kim Yönetir? Anketinin Sonucu: Recep Tayyip Erdoğan

Son dakika haberi: Türkiye ekonomisini en iyi kim yönetir sorusunun sorulduğu vatandaşlardan alınan cevaplar grafiğe döküldü ve ilk sırada Recep Tayyip Erdoğan ismi yer aldı.

Türkiye Ekonomisini En İyi Kim Yönetir? Anketinin Sonucu: Recep Tayyip Erdoğan

Son dakika : Anket sonucu şaşırttı.

Ülke ekonomisini en iyi kim yönetir ? sorusu vatandaşlara soruldu. Metropoll Araştırma şirketi  tarafındna Türkiye genelinde birçok şehirde yapılan anketin sonuçları az önce yayımlandı. 

EYLÜL AYINDA YAPILDI

Son dönemlerde döviz kurunun artması ile birlikte ekonomi Türkiye 'nin en önemli , en çok konuşulan güncem başlıklarından oldu. Bunun ardındna Metropoll Araştırma Şirketi kamuoyu araştırması için kolları sıvadı. Eylül ayında binlerce kişi ile anket yapıldı ve anketin sonuçlarına göre bir grafik hazırlandı. 

Açıklama şu şekilde:

Eylül 2020 araştırmasının bulgularına göre toplum mevcut siyasi parti liderlerinin ekonomiyi iyi yöneteceği kanaatinde değildir.

Eylül ayı araştırmasını en önemli sorularındna bir tanesi ülke ekonomisini en iyi kimin yöneteceği ile ilgilidir. Elde edilen bulgulara göre, ülke ekonomisini en iyi yönetecek ismin yüzde 22 ile 18 yıldır yönetimde olan Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 5 ile ekonomiden sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve yüzde 6 ile Ali Babacan olduğu görülmektedir. 

İşte anket sonucu:

Yüzde 21.5 Recep Tayyip Erdoğan

Yüzde 6.5 Mansur Yavaş

Yüzde 5.7 Ali Babacan

Yüzde 4.9 Berat Albayrak

Yüzde 3.4 Ekrem İmamoğlu

Yüzde 2.1 Meral Akşener

Yüzde 1.8 Süleyman Soylu

Yüzde 1.2 Selahattin Demirtaş

Yüzde 6.5 Diğer

Cevap Yok: Yüzde 46,2