Türkiye'de İlk: O Şirket, Haftada 4 Gün Mesaiye Geçiyor

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirme kararı alan Aksa Akrilik, haftada 4 gün çalışma sistemi için ilk uygulamayı başlatmaya hazırlıyor.

Türkiye'de İlk: O Şirket, Haftada 4 Gün Mesaiye Geçiyor

Son zamanlarda pandemi ve teknolojik gelişmelerin de etkisiyle bütün sektörlerde farklı çalışma metodlarının araştırılmaya ve Hayata geçirilmeye başlandığına vurgu yapan Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada;

“Yapılan araştırmalara göre iş yaşam dengesinin sağlanmasına ilişkin yeni çalışma sistemleri, çalışanların memnuniyeti üzerindeki olumlu yansımalarını bir yanı sıra aynı zamanda üretkenliği ve verimliliği de önemli ölçüde arttırdı. Avrupa'da pek çok ülke, esnek çalışma alternatifleri ile gerek çalışan memnuniyetinde gerekse de iş sonuçlarında oldukça olumlu neticeler aldıklarını söylüyor. Bizler de bu kapsamda üç ay süre ile haftada 4 gün mesai sistemini denemek suretiyle iş dünyasına örnek olmaya çalışıyoruz. 1450 çalışanımızdan fazla mesai ücreti almayan yaklaşık 200 çalışanımızı uyarlanacak uygulamamız neticesinde bir yansımaları Türk kamuoyuyla paylaşacağız nokta uygulama kapsamındaki çalışanlarımızın performansını hedeflere göre ölçeceğiz.”

İfadelerini kullandı.

200 Çalışan Haftada 4 Gün Mesai Yapacak

1 ocak ile 31 Mart 2023 tarihleri arasında uygulamanın yürütüleceği bilgisini dile getiren Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, yapmış olduğu açıklamanın devamında;

“İşlerinin gerektirdiği sürelerden fazla çalışma yapan ve mesai ücreti almayan çalışanlarımız, görev ve sorumluluk alanlarını eksiksiz bir şekilde yerine getirdikleri ve hedeflerini tam manasıyla yerine getirdikleri sürece haftada 4 gün çalışma gerçekleştirebilecek. Yapılacak pilot uygulamanın iş neticelerinin kalitesini arttırmak suretiyle katkı sağlayacağını İnancımız tam diğer taraftan devam eden Haftada iki gün evden çalışmak sistemimiz de sürüyor.”

İfadelerini kullandı.