Türkiye Bu Kış Doğalgaz Sıkıntısı Mı Çekecek? Bakan Dönmez Açıkladı! 

Rusya'nın vanaları kapatmasıyla beraber Avrupa'da gaz problemi şimdiden meydana gelirken diğer taraftan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih'e Dönmez ise Türkiye'deki durumu ile alakalı son dakika değerlendirmesi yaptı. Depolama tesislerimizin iyi durumda olduğunu dile getiren bakan Dönmez; “Doğalgaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uydu takdirde Bu kışın sıkıntı yaşamadan geçireceğiz inşallah” Dedi. 

Türkiye Bu Kış Doğalgaz Sıkıntısı Mı Çekecek? Bakan Dönmez Açıkladı! 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılım sağlamış olduğu Osmaneli seramik ve vitrifiye fabrikasının temel atma töreninde yapmış olduğu konuşmada bu tesisin 160 milyon dolarlık yatırım ile faaliyetlerine başlayacağını bildirdi. Fabrikanın tam kapasite işletmeye geçtiğinde ise 1000 kişiye istihdam bana ulaştıracağını dile getiren Dönmez, tesisin katma değer ve tasarım değeri yüksek ürün hususunda da önemli bir boşluğu dolduracağını dile getirdi.

Tedarikçiler Programa Uyduğu Müddetçe Bu Kışı Problemsiz Geçireceğiz 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik'in seramik ve mermer üretimi ile ön plana çıkan bir il olduğunu dile getirerek;

“Özellikle mermer rezervinde ilk 10 ve üretimde ise ilk 15 şehir arasında yer alıyor. İnşallah bu yatırımlarla kentimizin bu alandaki konumu ve gücü çok daha pekişecek. Biliyorsunuz son zamanlarda Avrupa'da bir enerji krizi problemi yaşanıyor. Avrupa gerek tedarik gerekse de fiyatlandırma hususunda çok ciddi bir dar boğazdan geçiyor. Medyadan takip ediyorsunuz doğalgazın tüketimi ile alakalı konularda çeşitli uygulamalar hayata geçirilmeye çalışıyor. Gerek boru hatlarımız gerekse de LNG ve FSRU tesislerimiz ya da yeraltı doğalgaz depolama tesislerimizle bu anlamda oldukça iyi bir durumdayız. Doğalgaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyum sağladığı müddetçe bu kışlı doğalgaz konusunda herhangi bir problem yaşamadım geçireceğiz inşallah”

Dedi.