Türk Telekom’dan İnternete Okkalı Zam

Daha önce duyurulan ancak tepkiler sonrası ertelenen internet zamları 1 Haziran itibariyle geldi. Artık internette daha zamlı. Hem de yüzde 23’e varan oranda.

Türk Telekom’dan İnternete Okkalı Zam

Geçtiğimiz aylarda zam kararı alan Türk Telekom, gelen tepkiler üzerine zamların hemen uygulanmaya konulmayacağını Haziran ayında yürürlüğe gireceğini açıklamıştı. 1 Haziran itibariyle internete zam geldi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 9 Mart’ta Türk Telekom’un port ve toptan hat kiralama ücretlerinin revizesini onaylamıştı. O Tarihte gelecek zam 1 Hazirana ertelenmiş ve geçici olarak askıya alınmıştı.

Beklenen Zam Geldi

Şirketin internet sitesinden duyurduğu ve 1 Haziran 2022 - 31 Aralık 2022 tarihleri arasında geçerli olan zamlı tarifeye göre; 16 Mbps'lik internet paketinin aylık fiyatı 105 TL'den 129 TL'ye, 24 Mbps'lik paketin fiyatı 119 TL'den 139 TL'ye, 35 Mbps'lik paketin fiyatı 134 TL'den 154 TL'ye, 50 Mbps'lik paketin fiyatı 149 TL'den 169 TL'ye ve 100 Mbps'lik paketin aylık fiyatı ise 165 TL'den 194 TL'ye yükseltildi.

Taahhütü Olanlara Zam Yok

Hali hazırda Türk Telekom abonesi olan ve internet tarifesi bulunan kişiler, taahhüt süreleri bitene kadar bu zamdan etkilenmeyecek. Taahhüt bittikten sonra yeni tarife üzerinden değerlendirme yapılacak.

Bununla beraber gerek Türk Telekom’un alt yapısını kullanan gerekse de kendi alt yapısını kullanan diğer internet servis sağlayıcılarının birçoğunun da bu kararla beraber kendi tarifelerine zam yapması bekleniyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /