TÜRK-İŞ’in Çıkışı Sonrası Asgari Ücrette Tahminler Değişti İşte Yeni Tahminler

Asgari ücrette dün önemli gelişmeler yaşandı. 3’üncü toplantısını gerçekleştiren Asgari ücret tespit komisyonunda karar çıkmadı.

TÜRK-İŞ’in Çıkışı Sonrası Asgari Ücrette Tahminler Değişti İşte Yeni Tahminler

Yapılan toplantı sonrası TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, teklifimiz 9 bin TL’dir. Bunun altında bir rakam olursa masada olmayız dedi. TÜRK-İŞ’ten gelen bu açıklamalar sonrası daha önce 7.750-8.250 TL arasında asgari ücret tahmininde bulunan ekonomistler tahminlerini değiştirdi.

Oy Çokluğuyla Karar Alınabilir

Konuyla ilgili Vergi Uzmanı Muhammed Bayram CNN Türk’te değerlendirmelerde bulundu. Bayram açıklamasında çıkışın sürpriz olduğunu belirterek, “9 bin TL sürpriz oldu. Ne kadar yaparsanız yağın enflasyonu engelleyemiyorsanız bu rakamın bir önemi yok. Satın alma gücü ne kadar artarsa o kadar iyi olacak. Bizim tahminimizle 8 bin lira ile 8 bin 250 lira arasında bir rakam telaffuz ediyorduk. Ben 9 bin rakamını düşük bir ihtimal olarak görüyorum. Eğer 9 bin TL ortaya çıkarsa oy birliği ile olur. Muhtemelen TİSK’in daha düşük bir teklifi vardı. Ben arada bir rakamla anlaşılacağını eğer TÜRK-İŞ Başkanı masaya oturmazsa oy çokluğuyla karar alınacağını düşünüyorum” dedi.

Tahminim 8 bin 750 TL

Daha önceki tahminlerini değiştirdiğini belirten Bayram sözlerine şu şekilde devam etti; “Ücretlilerin asgari ücret kadar kısmını vergiden istisna ettik.  Şu anda yüzde 15 vergi dilimine tabi 32 bin TL vergi oranı var. Yeniden değerleme oranı yüzde 122 ile artırılmazsa asgari ücretli 6 ayda vergi dilimine giriyor. TÜRK-İŞ’in yıllardır verdiği mücadele var. Ücretlilerin daha az vergilendirilmesi gerekiyor. Hem sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması, gelir vergisinde düzenleme yapılırsa tekrar masaya gelecektir. Bana göre 9 bin TL rakamı yüksektir. Benim tahminim 8 bin 750 TL rakamıdır.”

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /