Türk İş'ten Taşeron Maaş Zammı Açıklaması (2019 Ocak İlave Tediye Ödemeleri Ne Zaman?)

Türk İş 'ten taşeron işçilerin maaş zamları hakkında önemli son dakika açıklaması geldi. Peki kamu işçilerine tediye ödeme tarihleri ne zaman? Tediye ödemeleri ne zaman? Detaylar ve gelen son açıklamalar kamubulteni.com 'da.

Türk İş'ten Taşeron Maaş Zammı Açıklaması (2019 Ocak İlave Tediye Ödemeleri Ne Zaman?)

Türk İş 'ten kritik taşeron açıklaması. Peki tediye ödemeleri ne zaman?

Türk-İş Aydın İl Temsilcisi ve Tesİş Şube Başkanı Mustafa Aydın, yaptığı son dakika açıklamasında, taşerondan kadroya geçen işçilerde yıllık yüzde 8 olarak belirlenen zam oranının enflasyon nedeniyle ciddi bir hak mahrumiyeti doğurduğunu söyledi.

Başkan Mustafa Aydın, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gerek asgari ücretteki artış gerekse 2018 yılı için açıklanan yüzde 20,30 oranındaki enflasyon nedeniyle 696 sayılı KHK ile kadroya yeni geçen işçiler ciddi bir hak mahrumiyeti yaşadılar. Bu nedenle yıllık yüzde 8 olarak belirlenen zam oranı hiç olmazsa açıklanan enflasyon oranına yükseltilmelidir."

ASGARİ ÜCRET ÖRNEĞİ: ZAM EN AZ..

Türkİş Aydın İl Temsilcisi ve Tesİş Şube Başkanı Mustafa Aydın, açıklamasının devamında ise , KHK ile kadroya geçen taşeron personellerin, Temmuz ayından sonra yaşanan dolar krizinden sonra hak mahrumiyeti yaşadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Taşeron olarak çalışanlar kadroya geçti ancak bu çalışanlar 2020 yılı sonuna kadar Yüksek Hakem Kurulu Sözleşmesi’ne tabi olarak zam alacaklar. Bu sözleşmede de zam oranı yıllık ilk 6 aylık dilimde yüzde 4, 2. Aylık dilimde de yüzde 4 olarak yıllık yüzde 8 olarak uygulanacak. Bu zam oranı artan enflasyon ve yaşanan ekonomik kriz nedeniyle çalışanlarda ciddi bir mağduriyet doğuracak.

Bu nedenle taşerondan kadroya geçen çalışanların da zam oranın asgari ücretteki artışa yükseltilmesini hiç değilse 2018 yılı için açıklanan yüzde 20,30 enflasyon oranına yükseltilmesini talep ediyoruz.”

TEDİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

2019 yılı ilave tediye ödemeleri büyük bir merakla beklenirken tarihler hala açıklanmadı. Kamu işçileri ve kadro alan taşeron işçilerin 7 ile 15 Ocak tarihleri arasında yapılacağına yönelik haberler , taşeron işçilerin kafasını karıştırmaya başladı. Ancak geçmiş yıllara bakıldığında Ocak ayındaki tüm ilave tediye ödemesinin ayın son haftasında yapıldığı görülmektedir. Dolaysıyla bu yılın Ocak ayı tediyesinin de Ocak ayının son haftasında yapılması bekleniyor. Geçen yılda 26 Ocak'ta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi sonrasında ödeme yapılmıştı.

Önceki yıllarda yapılan tediye ödemeleri şu şekilde;

ZAM ORANI AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.,

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN