Türk-İş Başkanı Cevapladı Asgari Ücrete Seçim Öncesi Bir Zam Daha Gelecek Mi?

2023 yılı asgari ücret belirlenirken yaşanan durumlar hakkında açıklamalarda bulunan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Seçime giderken tekrar bir artış olur mu?” sorusuna cevap verdi.

Türk-İş Başkanı Cevapladı Asgari Ücrete Seçim Öncesi Bir Zam Daha Gelecek Mi?

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, 2023 yılı için belirlenen asgari ücret sürecinde yaşanan sıkıntılara ve kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

“9 Bin TL İçimize Sinen Bir Rakam Değildi”

Kendisinin son toplantıya katılmamasıyla ilgili konuşan Atalay, “Ben dediğime ve aldığımız karara bakıyorum. 8 bin 500 TL kötü oldu demiyorum. Ama 9 bin TL bizim içimize sinen, toplumun kabul edeceği bir rakamdı. Ben açıklama sırasında yoktum. Bunu Bakanda işveren başkanı da biliyor. 9 bin TL’ye gelirseniz beni çağırın ama bunu vermeyecekseniz ben gelmeyeceğim. Sonuç olarak orada değildim” ifadelerini kullandı.

Seçime Giderken Tekrar Bir Artış Olur Mu?

Kendilerinin teklif ettikleri 9 bin TL’lik rakamın gerçekçi bir rakam olduğunu, neden bu rakamın değil de 8 bin 506 TL tercih edildiğini bu rakamı uygun görmeyenlere sormak gerektiğini belirten Atalay, “Seçime giderken tekrar bir artış olur mu sizce” sorusuna “Benimle konuşan yok, bilmiyorum. Ama o gün orada olsam bu önerimi de ifade ederdim: Tekrar toplanmaya gerek yok. Otomatik olarak asgari ücretliye artış uygulanmalı. Kafamdaki bu” yanıtını verdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /