Türk-İş Asgari Ücret Toplantısına Neden Katılmadı?

Yeni asgari ücret için 9.000 lira sınırların belirleyen ve bu rakamın altında bir rakam teklifinde bulundurursa masadan kalkarız şeklinde açıklamalarda bulunan Türk-iş , beştepe'de yapılan askeri ücret toplantısına katılmadı.

Türk-İş Asgari Ücret Toplantısına Neden Katılmadı?

Beştepe'de yapılan basın toplantısında cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçerek %50 oranında zam yapıldığını ve şimdiye kadar 5500 TL olarak uygulanan asgari ücretin net bir şekilde 8.500 TL olduğunu açıkladı.

Daha önce türk-iş, 9000 TL sınırını belirlemiş ve bu sınırın altına inilmesi durumunda imza atmayacaklarını belirtmişti.

Asgari ücrete yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi Kulesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 85 milyon vatandaşı düşündüklerini ve halkı enflasyona ezdirmeyeceklerini söylemişti.

Nihayetinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçerek Asgari ücretin 2023 senesinde 8.500 TL olarak uygulanacağını söyledi. Ancak enflasyon verilerinin yükselmesi karşısında geçtiğimiz sene 4253 TL'den 5500 TL'ye nasıl çıkıldıysa aynı şekilde 8.500 TL'nin üzerine çıkılması ile alakalı Temmuz ayı içerisinde yeni bir zam yapılabileceğini söyledi.