Türk Hava Yolları'na Uçuş Harekat Uzmanı Alınacak

Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı (THY A.O.) Disçeper alımı yapacak.

Türk Hava Yolları'na Uçuş Harekat Uzmanı Alınacak

Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı (THY A.O.) Disçeper (Uçuş Harekat Uzmanı) olarak görev yapacak çalışma arkadaşları alacak.

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR İŞ FIRSATLARINI KAÇIRMAK İSTEMİYORSAN TIKLA VE İNDİR.

Türk Hava Yolları'nın kariyer sayfasından geçtiğimiz günlerde yapılan resmi duyuruda başvuru işlemlerinin internet sitesi üzerinden gerçekleştirileceği başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemesi gerektiği belirtildi. Buna göre THY Disçeper alımı için başvuru yapacak adaylarda aranacak genel özellikle şu şekilde:  

  • T.C. vatandaşı olmak, 
  • 01.01.1980 ve sonrası doğumlu olmak, 
  • Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak,
  • Geçerli bir SHY-UHU Dispeçer lisansına sahip olmak, 
  • SHY 6A kapsamında yetkilendirilen bir havayolunda Dispeçer olarak en az 2 yıl tecrübe sahibi olmak, 
  • Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak: Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş havacılık tıp merkezlerinde yapılan muayene sonucunda, uçuş harekât uzmanı görevlerini yerine getirmeye engel teşkil edebilecek herhangi bir fiziksel ya da akli hastalığa sahip olmadığını, merkezi sinir sisteminin normal olduğunu, gözlüklü ya da gözlüksüz en az 6/9 görme keskinliğine sahip olduğunu, yeterli işitme kapasitesine sahip olduğunu, kulak, burun ve boğaz fonksiyonlarının normal olduğunu belgeleyen sağlık kaydına sahip olmak. 
  • En az 2 yıllık eğitim veren üniversitelerden ön kralbet lisans derecesinde mezun olmak veya denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı üniversite bölümlerinden mezun olmak (lisans mezunu olmak tercih sebebidir), 
  • İyi derecede İngilizce bilmek (THY A.O. tarafından yapılacak olan İngilizce sınav ve/veya mülakatında başarılı olmak), 
  • Erkek adaylar için; askerlik görevini yapmış, en az 1 yıl tecilli veya muaf olmak tercih sebebidir. 

THY'nin personel alımı için başvurular https://www.turkishairlines.com/tr-nl/kariyer/is-ilanlari-duyurular/thy-ao-dispecer-olarak-gorev-yapacak-calisma-arkadaslari-ariyor/index.html adresi üzerinden online yapılacak. Detaylı bilgi ilgili adresten edinilebilir.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA