Turizm Bakanı Ersoy'dan Korona Virüsü Hakkında Açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dünyada kısa sürede yayılan ve öldürücü olduğu belirtilen Korona virüsü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Turizm Bakanı Ersoy'dan Korona Virüsü Hakkında Açıklama!

Türkiye turizminde Çinli turist sayısının büyük oranı olmadığını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, korona virüsünün Türkiye'de turizmi olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl 450 bine yakın Çinli turist olduğunu Türkiye'nin genel turist profilinde bu sayının etkili bir sayı olmadığını söyleyen Ersoy, "Geçen sene 450 bine yakın Çinli turist vardı. Türkiye'nin genel turist profilinde bu çok etkili bir sayı değil. Türkiye 2019 yılında 52 milyondan fazla turist ağırlamış, 34 milyar dolar gelir. Bir hafta sonra kesin sonuçlar açıklanacak. Çin'le sınırlı kalan koronavirüs salgını Türkiye'nin turizmini olumsuz etkilemez. Genel turizm açısından etkilemez. Çin pazarı bizim için önemli ama bununla ilgili kesin sonuca varmak için erken. 14 günlük süreci var" ifadelerini kullandı.

Turizmde global krizlerin tamamının stratejileri etkileyeceğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı, yakın zamanda eylem planlarının hayata geçirileceğini belirterek, "Alternatif eylem planları hazırlıyoruz. Gerçekleşmeler oldukça buna göre planları devreye alacağız. Virüsün gidişatıyla ilgili 14 gün süresi var. Bunu doldurmadan Dünya Sağlık Örgütü'nün yapacağı açıklama netleşmeden eylem planına geçmek doğru olmaz" şeklinde konuştu.