Turistik Doğu Ekspresinin Bilet Fiyatı Belli Oldu Duyunca Biraz Şaşıracaksınız

Son dönemlerde kış turizminin en önemli sembolleri arasında yerini alan Turistik Doğu Ekspresinde bilet fiyatları açıklandı. Rakam biraz moralleri bozacak gibi.

Turistik Doğu Ekspresinin Bilet Fiyatı Belli Oldu Duyunca Biraz Şaşıracaksınız

Pandemi nedeniyle ara verilen Turistik Doğu Ekspresi seferleri 12 Aralık 2022 tarihinden itibaren yeniden başlıyor. Ankara’dan başlayacak seferlerin bilet fiyatı ise belli oldu. Doğu ekspresi bilet fiyatı 270 lira iken Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatı ise 1.300 lira olarak açıklandı.

Bu kış sezonunda 300 binin üzerinde turist ağırlamayı hedeflediklerini belirten Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, “Ülkemizde son zamanlarda Kars, Doğu Ekspresi ile bir turizm ivmesi yakaladı. Bu yoğunluk her yıl daha da artarak gidiyor. Dolayısıyla Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi ikiye bölündü. Turistik Doğu Ekspresi daha çok turizm amaçlı seyahat sunarken Doğu Ekspresi normal seferlerine devam ediyor” dedi.

Turistik Seferlerin Ücreti 1.300 Lira

Toplamda 6 vagon olan Turistik Ekspresin 5 vagonu seyahat acenteleri aracılığıyla 1 vagonun bileti ise TCDD aracılığıyla satılıyor. Biletlerin internet üzerinden, TCDD’nin bilet satış sitelerinden alınabileceğini belirten Özer, Turistik Doğu Ekspresinin de vagonlarının bir kısmını yine internet sitelerinden, bazılarını da tur niteliği kapsamında seyahat acentelerinden alabiliyorlar.  Turistik Doğu Ekspresinin kişi başı bilet fiyatı 1.300 lira, Doğu Ekspresinin ise 270 liradan satılıyor” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /