TÜRES Genel Başkan Ramazan Bingöl: 500 Bin Kişi İşten Çıkarılabilir

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl, sektörün büyük sıkıntı içerisinde olduğunun altını çizerek, kısa çalışma ödeneğinin uzamasına bağlı olarak istihdamda değişiklik olacağını, 300-500 bin kişinin işten çıkarılabileceğini söyledi. 

TÜRES Genel Başkan Ramazan Bingöl: 500 Bin Kişi İşten Çıkarılabilir

BloombergHT'nin sorularını yanıtlayan Ramazan Bingöl, sektör genelinde tam bir normalleşme veya HES kodu ile yüzde 50 kapasite uygulaması beklediklerini söyledi. alınan kararın sektörü hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen TÜRES Genel Başkanı, sektör içerisindeki çok sayıda işletmenin batma tehlikesiyle baş başa olduğunu söyledi. 

Paket servislerin işletmelerin cirosunun yüzde 20'sini karşıladığını söyleyen Bingöl, ambalaj fiyatlarının yüzde 200'e yakın arttığını, ham madde fiyatlarında da yaşanan artışlarla beraber fiyat artışları da olacağını söyledi. 

AÇIK ALANLARIN BİR AN ÖNCE AÇILMASI GEREKİYOR

Bingöl, "Hollanda'da , İngiltere'de , İtalya'da ABD'nin birçok yerinde açık alanlara müsaade ediliyor. Açık alanlarda , teraslarda gayet rahat müşteri kabul edilebiliyor. Bizim en azından bunu yapmamız lazım. Açık alanlar olmayanlar ne olacak diye soru gelebilir. Bunu da yerel yönetimlerle konuşarak, bahçesi olmayanların da dükkanın önüne 3-5 masa atarak bugün , hemen açılmamız gerektiğini söylüyoruz." dedi.