Tüketici Kredisi , Konut Kredisi ve Taşıt Kredisi Faiz Oranları Can Yakıyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sayıları artarken, yeni dünya evine girecek çiftler kredi çekmek istediklerinde can yakan faiz oranlarıyla karşı karşıya kalıyor. Taşıt kredileri, konut kredisi faizleri de vatandaşın tepkilerine neden oluyor.

Tüketici Kredisi , Konut Kredisi ve Taşıt Kredisi Faiz Oranları Can Yakıyor

Tüketici , Konut ve Taşıt Kredisi Faiz Oranları Can Yakıyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sayıları artarken, yeni dünya evine girecek çiftler kredi çekmek istediklerinde can yakan faiz oranlarıyla karşı karşıya kalıyor. Taşıt kredileri, konut kredisi faizleri de vatandaşın tepkilerine neden oluyor. Son 1 yıldır kredi faizlerinde görülen artış ne kadar kamu bankaları vasıtasıyla dizginleştirilmeye çalışılsa da oranlar da gözle görülür, sevindirici bir düşüş yaşanmaması vatandaşı çaresiz bırakıyor. Ev almak isteyenler konut kredisi faizlerinden, çeşitli acil ihtiyaçları için tüketici kredisi çekmek isteyenler tüketici kredisi faiz oranlarından, otomobil satın alma hayalindekiler ise taşıt kredisi faizlerinden dertli. Zaman zaman kamu bankaları aracılığıyla duyurulan kampanyalara ise rağbet geçtiğimiz yıllara göre oldukça düşük. Konut satışları , otomobil satışlarında da düşüş gözlemleniyor. İnşaat sektörüyle uğraşanlar konut kredisi faizlerinin tüm sektörü doğrudan etkilediğini, sektördeki daralmanın finans sıkıntısından dolayı olduğunu belirtiyor.

100 Bin TL konut kredisi çekmek isteyen bir vatandaş yüzde 1.54 faiz oranıyla 120 ay vade ile çektiği tutarın iki katından daha fazlasını geri ödemek durumunda. An itibariyle Ziraat Bankası'ndan çekilecek 100 bin TL konut kredisinin geri ödemesi 120 ay vadede 221 bin 658 TL'yi bulabiliyor. Aylık 1841 eşit taksitle bu rakam ortaya çıkıyor. Bankalar müşterilerin kredi notlarına ve çeşitli durumlara göre faiz oranlarında zaman zaman değişikliğe gidebiliyor.