TTK 1000 İşçi Alımı için Başvuru Kuyruğu Geceden Başladı

Zonguldak'ta Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na (TTK) 1000 işçi alımı için başlayacak başvuru işlemlerini erkenden halletmek isteyen binlerce kişi gece saatlerinden itibaren İŞKUR il, ilçe müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

TTK 1000 İşçi Alımı için Başvuru Kuyruğu Geceden Başladı

Ereğli ve Bartın'da da aynı manzaralar görüldü.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl Zonguldak'ta TTK'ya ilk etapta 1000 işçi, ikinci etapta 1500 işçi alımı sözü vermesinin ardından personel alımı çalışmalarını başlattı. Ve 1000 kişilik işçi alımı duyurusunu yayımladı. İŞKUR, başvuruları ildeki tüm ilçe ve belde belediyelerinde, internet üzerinden ya da ALO 170 üzerinden de yapılabileceğini duyurmasına rağmen, iş fırsatını şansa bırakmak istemeyen adaylar gece saatlerinden itibaren TTK 1000 işçi alımı için Zonguldak'ta İŞKUR binalarının önünde toplandı.  

İŞKUR Müdürü Demirsu, sabah saatlerinde başlayan başvuru işelmleriyle ilgili, "Buradaki gençlerimize nasıl başvuru yapabileceklerini anlattık. Hiçbiri mağdur olmayacak. Gerekirse ek gün talep ederiz yine kimseyi mağdur etmeyiz. Biz sık sık başvuru durumlarının duyurusunu yaptık. Gördüğünüz bu kuyruğun tamamını işsiz olarak nitelendirmeyelim. Çünkü bir çoğu ile görüştüğümüzde izin alma problemi olduğu için geceden kuyruğa girdiklerini söylediler. Bir çoğunun işi var diye düşünüyorum ancak özel sektörden kamuya geçmek istiyorlar. Daha iyi şartlarda çalışmak adına belki bu başvuruda bulunuyorlar." şeklinde konuştu. İŞKUR Müdürü Demirsu, kura işlemlerinin 2-3 Mart 2019 tarihlerinde noter huzurunda çekileceğini söyledi.