Trump Konuştu: Dolar Kuru ve Gram Altın Fiyatı Sert Düştü

Son dakika haberi: ABD Başkanı Donal Trump 'ın İran açıklaması sonrası piyasalar hareketlendi ve dolar ile altın fiyatları hızlı şekilde düşüşe geçti.

Trump Konuştu: Dolar Kuru ve Gram Altın Fiyatı Sert Düştü

Son dakika haberi: Trump konuştu Dolar ve altın sert düştü.

ABD Başkanı Donald Trump 'ın merakla beklenen açıklaması geldi. İran 'ın önceki gece düzenlediği misilleme sonrası kameralar karşısına geçen ABD Başkanı Donald Trump , İran 'ın nükleer silah sahibi olamayacağını söyledi.

Başkanlığı süresince buna izin vermeyeceğini açıklayan Trump , ABD olarak orta doğudaki petrole ihtiyaçları olmadığını , dünyada en çok petrol üreten ülke olduklarını söyledi.

SALDIRI AÇIKLAMASI BEKLENİYORDU AMA...

Trump 'ın İran saldırılarına karşı yeni saldırı yapabileceği , bunu da bu akşam açıklayacağı belirtiliyordu. Ancak tüm bu iddiaların aksine Trump , orta doğuda savaşın sona ermesi ve barışın sağlanması gerektiğini ifade ederek diğer ülkelere çağrıda bulundu.

DOLAR SERT DÜŞTÜ

Sabah saatlerinde 5,97 TL seviyesinde olan dolar kuru, Trump 'ın açıklaması öncesi 5,95 TL 'ye gelmişti. Trump 'ın beklenenin aksine yaptığı açıklamaları sonrası dolar sert düştü ve 5,90 TL seviyesine geldi.

İşte dolardaki değişim grafiği:

ALTIN FİYATLARI DÜŞTÜ

Dolar kuru ile paralel olarak altın da düştü. Sabah 306 TL olan gram altın  Trump 'ın açıklaması öncesi 301 TL 'ye gerilemişti. Trump konuştuktan sonra ise gram altın 295 TL 'ye geriledi.

Düşüş devam ediyor. Haberi sık sık yenileyerek güncel fiyatlardan haberdar olabilirsiniz.

SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLA TAKİP ET