Trump Açıklama Yaptı Altın ve Dolarda Flaş Hareketlilik (Altın Neden Düşüyor?)

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile dolar kurunda flaş hareketlilik yaşanıyor. ABD Başkanı Donald Trump 'ın açıklaması sonrası düşen altın fiyatları ile yükselen dolar kurunda son rakamlar haberimizde.

Trump Açıklama Yaptı Altın ve Dolarda Flaş Hareketlilik (Altın Neden Düşüyor?)

Altın fiyatları düşüşe geçti.

Bu hafta rekor üstüne rekor kıran , bir ara 386 TL seviyesine kadar yükselen gram altın , bugün düşüşe geçti. Altının ons fiyatında yaşanan hızlı düşüş sonrası gram altın değer kaybetti. 

TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

ABD Başkanı Donald Trump bir açıklama yaptı. Piyasaları etkileyen açıklamada Trump , eyaletlere ve işverenlere dört hafta içinde en sıkı sosyal mesafe uygulamalarında hafiflemeye gitme olanağı sağlayan ABD ekonomisinin yeniden açılmasına ilişkin esasları kamuoyuna duyurdu.

Yatırımcılar ayrıca Gilead Sciences Inc.'nin şirketin ilacını kullanan koronavirüs hastalarında iyileşme görüldüğü yolundaki açıklamasını da dikkatle izliyorlar.

5 milyondan fazla Amerikalı geçen hafta işsizlik maaşından yararlanmak için başvuruda bulundu ve bunun sonucu ABD'de koronavirüs salgının hızlanmasından sonra geçen dört haftalık sürede başvuru sayısı 22 milyona ulaştı.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Başkan Donald Trump'ın önümüzdeki 1 aylık dönemde çeşitli eyaletlerde ekonominin yeniden açılmasına yönelik esasları açıklamasına karşın, aralarında New York'un da bulunduğu virüsten en fazla etkilenen bölgelerin bu yarışta önde gitmesi beklenmiyor. Bunlar ABD ekonomisinin karşı karşıya bulunmayı sürdürdüğü belirsizlikler," dedi ve "altındaki düşüş, fiyatların halen 1,700 dolar seviyesinin üzerinde destek bulmaya devam etmesi ile birlikte  şimdilerde ılımlı görünüyor. Şu anda eldeki sorun Kovid-19'un sebep olduğu ekonomik hasar. Bu durum, yatırımcıların belirsizliklerle mücadele etmesi ile birlikte altına desteğin sürmesini sağlar" açıklamasını yaptı.

ALTIN DÜŞTÜ

Bu açıklamalar sonrası altın fiyatları düşmeye başladı. önceki günden bu yana gram altın 16 TL değer kaybetti. Sabah saatlerinde 370 TL 'ye kadar gerileyen gram altın , şu sıralar 375 Türk Lirası seviyesinde seyrediyor.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın ise 615 TL 'den alınıp 620 TL 'den satışa sunuluyor.

Yeni güne düşüşle başlayan altının gram fiyatı, saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1,4 altında 378,5 lira seviyesinde seyrediyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 620 lira, Cumhuriyet altını da 2.533 liradan satılıyor.

DOLAR 7 TL SINIRINA DAYANDI

Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre dolar kuru 6,92 TL seviyesine yükseldi. 

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklenti anketi, Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi ve inşaat üretimi ile ABD'de öncü endeksin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının onsunda 1.670-1.720 dolar, gram altında ise 370-390 lira aralıklarının izleneceğini söyledi.