Trafik Sigortasına Zam Geliyor-İşte İl İl Yeni Fiyatlar

Son dakika haberi: 2020 Ocak ayı itibarıyla trafik sigortasına yeni zam geliyor. Her ay uygulanan yüzde 1.5 'luk artışa ek olarak yapılacak zam sonrası yeni fiyatlar haberimizde.

Trafik Sigortasına Zam Geliyor-İşte İl İl Yeni Fiyatlar

Trafik sigortasına yüzde 5 zam geliyor.

Sigorta şirketleri geçtiğimiz yıllarda trafik sigortalarında fahiş fiyatlara kadar çıkmıştı. devlet konuya el attı ve bir üst sınır belirledi. Belirlenen üst sınır ile trafik sigorta fiyatları kabul edilebilir seviyelere geldi. 

12 Nisan 2017 tarihinde yürürlüğe giren tavan fiyat uygulaması, araç sınıfında, basamaklara ve illere göre değişkenlik göstermişti. Bu uygulama 15 milyon araç sahibini yakından ilgilendiriyor. 

Tavan fiyat uygulamasında her ay yüzde 1 artış öngörülmüştü. Ancak bu 4 ay sonra değiştirildi. Bu oran Eylül 2017 sonrası yüzde 1.5 seviyesine çıkarılmıştı. 

Bu yüzdelik artış detayının yanı sıra Ocak 2018 'de tek seferlik bir zam yapıldı. Yüzde 5 'lik zam sonrası her ay yüzde 1.5 'lik fiyat artışına devam edildi. 

Araçların sigorta primlerinin belirlenmesinde bazı kriterler dikkate alınıyor ve 7 basamakta fiyat ortaya çıkıyor. İlk defa araba alacaklar 4 'üncü basamak sayılıyor ve sigorta fiyatı bu seviyeden belirleniyor. 

Araç sahipleri ,  maddi hasarlı 3, bedeni hasarlı 1 kaza yapınca en riskli grup olan 1’inci basamağa düşüyor ve ödeyeceği trafik sigortası oranı da arıyor.  Art arda üç yıl hiç kaza yapmayan sürücüler ise 7’nci basamağa yükseliyor ve bu sürücülerin ödeyeceği trafik sigortası miktarları da aşağı yönlü değişiyor.

İstanbul’da fiyatlar yüzde 6 seviyesinde arttırımlı olarak uygulanırken , Kocaeli, Ankara ve Bursa ’da  bu oran yüzde 3 seviyesinde. 

Diğer illerde yüzde 1-5 arasında indirim uygulanıyor. O nedenle hesapladığımız TABLO’da aynı basamakta farklı fiyatlar görebilirsiniz. Diğer yandan sigorta şirketleri rekabet nedeniyle farklı fiyatlar verebilir.