Torba Yasayla Milyonlarca Lira Borç Silinecek

Ekim ayının gelmesiyle beraber gözler meclise çevrildi. Vatandaşın en çok beklediği konuların başında torba yasa geliyor. Peki ne var torbada, hangi düzenlemeler yer alacak?

Torba Yasayla Milyonlarca Lira Borç Silinecek

Hükümet torba yasayla birlikte binlerce kişinin icra borçlarını silmeyi planlıyor. Torba yasa kanun teklifi için Ekim ayı bekleniyordu. TBMM'nin açılmasıyla birlikte süreç hızlanacak. Üzerinde çalışılan ekonomik destek paketinin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Çalışanlara Vergi İstisnası

Haber Global’de yer alan habere göre Hem işçi hem işveren hem de vatandaş büyük bir dikkatle torba yasadaki kanun tekliflerini merak ediyor! 566 milyon TL'lik borcun silinmesi amaçlanıyor. Çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteğine vergi istisnası geliyor. Ekonomik torba yasada neler var? Yemek bedeli de istisna kapsamında olacak. Yurt dışına çıkış vergisinin de değişmesi bekleniyor.

Yaklaşık 164 bin engelli ve yaşlı vatandaşın 566 milyon TL tutarındaki borcu silinecek!

Çalışanlara 1000 TL elektrik ve doğal gaz ödemesi vergiden istisna olacak. Günlük 51 TL'lik yemek ücreti vergiden düşürülecek.

Yurtdışına Çıkış Harcına Zam

Yurt dışı inşaat işlerinde çalışan Türk işçilerin ücret ödemelerinin gelir vergisinden istisna edilmesi planlanıyor. Yurt dışına çıkış harcı da 150 TL'den 300 TL'ye yükselecek.

Milyonlarca Lira Borç Silinecek

Söz konusu düzenleme sonucunda yoksul vatandaşların borçları silinecek. Yaklaşık 163 bin engelli ve yaşlı vatandaşın 566 milyon tutarındaki borcunun silinmesi planlanıyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /