Torba Yasa Kanun Teklifinin Tam Metni Yayımlandı

Torba yasa kanun teklifinin tam metni yayımlandı. TBMM 'ye gelen kanun teklifi bu hafta önce komisyonda daha sonra genel kurulda görüşülecek. İşte kanun teklifinin tam metni.

Torba Yasa Kanun Teklifinin Tam Metni Yayımlandı

Torba yasanın tam metni yayımlandı.

AK Parti tarafından hazırlanan torba yasa önceki gün TBMM 'ye sunulmuştu. Kanun teklifinin sunulmasının ardından bugün açıklama geldi ve teklifin tam metni erişime açıldı. TBMM resmi sayfasından yayımlanan torba kanun teklifinin tam metni şu şekilde;

Kanun teklifinde öne çıkan düzenlemeler şu şekilde;

Vazife ve harp malıllerimizden çalışmaya devam edenlere en az 20 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin gün prim ödenmiş olması şarıyla ikinci bir aylık bağlama imkanının verilmesi; daha önce prim ödemeleri yanlış hesaplanıp emekli maaşları kesilen malullerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlanmaktadır.

Mücbir sebepler nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 3213 sayılı Kanun kapsamındaki mali yükümlülüklerin ertelenmesi ve taksitlendirilmesine karar verilebilmesi amaçlanmaktadır.

Cumhurbaşkanı tarafından deprem, yangın, su baskını- yer kayması gibi afetler nedeniyle mağdur olan vatandaşların ödemek zorunda oldukları elektrik ve doğal gaz faturalarının ertelenmesi ile erteleme durumunda elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerinin söz konusu ertelemeden kaynaklanan anapara haricindeki tüketicilerden tahsil edecekleri gecikme zammının Bakanlık tarafından karşılanması amaçlanıyor. 

- Gurbetçilere dövizle BES,

Asgari ücret için işverene 75 TL 'lik destek her ay verilecek.

İşte torba yasa düzenlemesi. 

Kanun Teklifinin Metni