Toplum Yararına Program (TYP) Çalışanları Sürekli Kadro İstiyor

Kamu Çalışanları Platformu Sözcüsü Halit Önük, Halk Tv'de katıldığı canlı yayında, taşeron kadro süreci ve TYP işçilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. TYP 'nin modern bir kölelik sistemi olduğunu söyleyen Önük, TYP çalışanlarının sürekli işçi olması gerektiğini vurguladı.

Toplum Yararına Program (TYP) Çalışanları Sürekli Kadro İstiyor

Önük'ün Açıklamasından Satır Başları Şu Şekilde: 

Aracıyı çıkarın, belediyeler, il özel idare, yüzde 70'e takılanlar hepsi çözülür. Bunların tamamına kadro alın bizde kurtulalım sizde kurtun. 4 bakan gitti bu sorunlar çözülemedi.  Sn. Müezzinoğlu gitti çözülemedi, Faruk Çelik gitti çözülemedi, Sn. Süleyman Soylu çözülemedi, Sn. Ahmet Erdem bey kısa da olsa bakanlık yaptı çözülemedi. 5. Sn. Bakan Jülide Sarıeroğlu hanımefendi bir adım attı, ama sonradan yeni bakanımızla ne görüşebiliyoruz, ne de çözülüyor. 

KİT'LERE KADRO MESELESİ

Görüşürlerse en azından bizim için ne yapıldığını öğreniriz. 'KİT'lere kadro verdik' dendi, Sn. Cumhurbaşkanı 50 bin kişiyi alacağız dedi. Bir konfederasyon başkanımızda çıkıp 80 bin kadro alamayan olduğunu söylüyor. 

TYP BİR KÖLELİK SİSTEMİ

Eğer 80 bin kadro alamayan varsa , KİT'lerden 50 bin kişi alınacaksa, 30 bin kişi nerede? Sırf belediyelerde 500 bin çalışan var, İl özel idareleri katalım, TYP var bir de. Böyle de kölelik sistemi var. Bu sefer de TYP çalışanları var, 9 ay çalış, 9 ay sonra siyaseten bana yakın değilsin, sen kenarda otur sen bir parça ekmek yedin bir başkasına vereyim'. Biz işçiyiz bizim paramızla ödeniyor maaşlar. Sürekli çalışsın TYP çalışanları.