Togg'un Güçlü Yükselişi: T10X Pazar Payında Zirvede

Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli otomobili Togg, binek araç kategorisindeki pazar payına ilişkin verileri paylaştı. Marka elektrikli C-SUV segmentinde yüzde 50'yi aşkın pazar payına ulaşırken, tüm elektrikliler pazarında da en çok satan marka ve model kategorisinde lider olduğunu belirtti.

Togg'un Güçlü Yükselişi: T10X Pazar Payında Zirvede

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), elektrikli SUV segmentinde pazar lideri konumuna yükselmesinin ardından, T10X modelinin güncel pazar payına ilişkin verileri kamuoyuyla paylaştı.

Binek Araç Pazarında Yüzde 3'lük Pay

Togg'un sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, markanın tüm elektrikli otomobil pazarında yüzde 18,2, elektrikli C-SUV segmentinde yüzde 55,3 ve elektrikli SUV segmentinde yüzde 33,3 pazar payına sahip olduğu belirtildi.

Ayrıca Ağustos ayı içerisinde Togg'un tüm binek araç pazarında yüzde 3'lik bir pazar payına sahip olduğu da vurgulandı. Togg, tüm elektrikli otomobiller pazarında hem en çok satan marka hem de en çok satan model kategorisinde lider konumuna yükseldiği bilgisini aktardı.

Ağustos Ayında Teslimat Rekoru Kırdı

Togg, sosyal medya hesabından paylaştığı bir başka açıklamada, Ağustos ayı içerisinde 1965 adet T10X aracını kullanıcılarıyla buluşturarak, ilk teslimatlara başladığı Mayıs ayından bu yana 3 aylık toplam teslimat adedini bir ayda geçtiğini belirtti.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin (ODMD) verilerine göre Togg, Mayıs ayında 306, Haziran ayında 502, Temmuz ayında ise 627 adet Akıllı Cihazını hak sahiplerine teslim ederek toplam teslimat sayısını 1435'e yükseltti.

Ağustos ayındaki toplam teslimat adedinin 1965'e ulaşmasıyla birlikte yollardaki Togg T10X sayısı 3400 seviyesine çıkmış oldu.