TOGG'un Bu özelliği Herkes Tarafından Merak Ediliyordu! Bakan Varank Açıkladı!

TOGG marka otomobilin tek şarjla kaç km gittiği herkes tarafından merak ediliyordu. Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bu sorunun cevabını açıkladı.

TOGG'un Bu özelliği Herkes Tarafından Merak Ediliyordu! Bakan Varank Açıkladı!

TOGG marka otomobilin tek şarjla kaç km gittiği herkes tarafından merak ediliyordu. Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bu sorunun cevabını açıkladı. TOGG tek şarjla kaç km gidiyor? 

Türkiye'nin yarım asırlık hayali olan yerli otomobili TOGG yollarda boy göstermeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde banttan indirilen ilk TOGG Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edildi. Kabine üyelerine de teslim edilen TOGG ile ilgili en fazla merak edilen özellik netlik kazandı.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören TOGG'un şarjının kaç kilometre yol yaptığına Bakan Varank, konuk olduğu programda açıkladı.

Dün akşam Tv 100'de 'Az Önce Konuştum' programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Bakan Varank, kendilerinin kullandığı TOGG'un şarjının 530 kilometre gittiğini söyledi:

''300 Kw'lık, 18- Kw'lık bir şarj istasyonunda şarj ettiğimizde orada maliyetler biraz yükseliyor. Bizim kullandığımız Togg'un şarjı 530 kilometre gidiyor. Tabi bu kağıt üzerindeki bu araçların şarjı. Eğer biraz fazla basarsanız 0-100'ü denerseniz bu süreler aşağıya düşebiliyor. Bizim kullandığımız çift motorlu, 530 kilometre menzilli araçlar. Bunlar satışta değil. Bu araçlar bu sene satışa çıkmayacak.''