TİSK 2020 Asgari Ücret Zam Teklifini Açıkladı

2020 asgari ücret zammı için son dakika açıklaması geldi. TİSK 'ten bir yetkili yaptığı açıklamada, 2020 yılında asgari ücrete yüzde 12 zam gelmesini talep edeceklerini söyledi.

TİSK 2020 Asgari Ücret Zam Teklifini Açıkladı

Son dakika haberi: Asgari ücrette işverenin teklifi belli oldu.

Asgari ücret tespit komisyonunda işveren kesimini TİSK temsil ediyor. İlk 2 toplantının yapılmasına rağmen hala 2020 asgari ücret teklifini açıklamayan TİSK , 17 Aralık 2019 günü yapılacak toplantı öncesi asgari ücret teklifini açıkladı.

Sözcü 'ye konuşan bir TİSK yetkilisi, 2020 asgari ücret tespit komisyonu görüşmelerinde talep edeceği rakamı açıkladı. Yetkili, yaptığı açıklamada devlet tarafından işverene sağlanan devlet desteğinin 100 TL seviyesinden 200 TL 'ye çıkarılması şartıyla asgari ücrete yüzde 12 zammın majul olacağnı söyledi. 

TİSK 2020 yılında asgari ücretin en fazla 2262 TL olmasını talep edecek. Peki sizce bu rakam makul mü? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Kadın erkek diğer vatandaşlarla asgari ücret zammını bu sayfada tartışıyor>>> TIKLA KATIL

İŞÇİ KESİMİNİN TEKLİFİ

Masada işçi kesimini ise Türk İş ile DİSK ve Hak İş temsil ediyor. Şimdiye kaar DİSK ile Türk İş Asgari ücret teklifini açıkladı. Hak İş sessizliğini hala koruyor. Türk İş tarafından yapılan açıklamada asgari ücretin 2020 yılında en az 2578 TL olması gerektiğine yer verilirken DİSK asgari ücretin 3200 TL olmasını istedi.

ASGARİ ÜCRET 2020 ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

3. toplantı 17 Aralık 2019' da yapılacak. Son toplantı ise önümüzdeki hafta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'nda yapılacak ve 2020 yılı asgari ücret zammı bu toplantı sonrası açıklanacak. Asgari ücret için son toplantı 24-27 Aralık tarihleri arasında yapılacak ve asgari ücret zammı belli olacak.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞU ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN