Tiryakilere Kötü Haber Sigaraya Yeni Yılda Bıraktıracak Zam Yolda

Sigara üzerindeki maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarında yılbaşında en az yüzde 26 zam bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan onaylarsa bu da sigaraya paket başına 2 lira zam anlamına geliyor.

Tiryakilere Kötü Haber Sigaraya Yeni Yılda Bıraktıracak Zam Yolda

Yılbaşından sigara ve içkide zam için gün sayılıyor. Yasa gereği sigara üzerindeki maktu ve asgari maktu ÖTV tutarlarına her 6 ayda bir yurt içi üretici fiyatları (Yİ-ÜFE) oranında zam yapılıyor.

Sözcü’de yer alan habere göre Son 6 aylık Yİ-ÜFE'nin en az yüzde 26 civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Daha yüksek bir oran çıkmazsa halen 29.5 liraya satılan en ucuz sigaraya en az 2 TL zam gelecek. En ucuz sigara yeni yılda 31.5 liraya çıkacak. Aynı şekilde alkollü içkilere de vergi artışı kaynaklı zam yağacak. Zam konusunda son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sigara fiyatları konusunda ne karar vereceği merakla bekleniyor.

6 Aylık Üretici Enflasyonuna Bakılıyor

TÜİK, yılın son 5 aylık döneminde Yİ-ÜFE'nin yüzde 22.56 arttığını hesapladı. Aralık ayı üretici fiyatlarının yüzde 3 civarında artması halinde 6 aylık üretici enflasyonu yüzde 26 olacak. Bu durumda bir paket sigaradaki asgari maktu vergi tutarı 15 lira 83 kuruştan 19 lira 95 kuruşa çıkacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /