Ticaret Bakanı Muş: Haksız Fiyat Artışlarını Asla Müsaade Etmeyeceğiz

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, asgari ücret zammı ile beraber 8.500 rakamının görülmesini fırsata çevirerek haksız fiyat artışını gerçekleştiren marketlerin müdürleri ile bir araya geldiklerini dile getirerek, 'etiket fiyatları ile ilgili uyarılarda bulunduk' dedi.

Ticaret Bakanı Muş: Haksız Fiyat Artışlarını Asla Müsaade Etmeyeceğiz

Ticaret Bakanı Mehmet Muş yatmış olduğu açıklamada;

“Türkiye'de en çok şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleri ile bir araya gelmek suretiyle asgari ücret zammı sonrasında etiket fiyatları ile alakalı uyarılarda bulunduk. Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya yönelik haksız fiyat artışlarına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz”

Dedi.


Peki Neler Olmuştu? 


5500 TL olarak verilen asgari ücrete %54 oranında zam yapılmış ve toplamda 8.506 TL olduğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. 8.506 rakamıyla beraber market sahipleri kendi kafalarına göre etiket fiyatlarını değiştirmeye başladı. Konuyla alakalı vatandaşlardan tepki gelince Ticaret Bakanlığı, 81 İl Ticaret Müdürlüğü'ne genelge göndererek alışveriş merkezleri başta olmak üzere market etiket fiyatlarının denetim altında tutulması gerektiği açıklandı. Konuyla alakalı en son Ticaret Bakanı Mehmet Muş yapmış olduğu açıklamada haksız rekabetin önüne geçmek ile haksız fiyat artışlarına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi.