THY'den HES Kodu Açıklaması Geldi! "Tüm İç Hat Uçuşlarında Zorunlu"

Türk Hava Yolları (THY) iç hat uçuşlarında yolcu kabulüne ilişkin HES kodu açıklamalarında bulundu. HES kodu ile yolcu kabülünün sağlanacağına yer verilen açıklamada, uçuşa elverişli olmayan yolcuların ise uçağa alınmayacağı, bebekler için ise HES kodu şartının aranmayacağı kaydedildi.

THY'den HES Kodu Açıklaması Geldi! "Tüm İç Hat Uçuşlarında Zorunlu"

THY'den  , yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında hayata geçirilen HES koduna dair açıklamalar geldi. Türk Hava Yolları A.O. resmi internet sayfasından THY ile seyahat etmek isteyen yolculara yönelik yapılan duyuruda, HES koduna dair, "Türk Hava Yolları olarak en büyük önceliğimiz sizlerin güvenliği ve sağlığıdır. Uçuşlarımızda seyahat edilebilmesi için sizlerin sağlığının uçuşa elverişli olması hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle sağlık bakanlığı tarafından yürütülen 'Hayat eve sığar' projesine uygun olarak, yolcularımızın iç hat uçuşlarımıza kabulü, kişiye özel üretilen 'Hayat eve Sığar (HES) kodu ile sağlanacaktır. HES kodu zorunlu bir alan olup biletleme işlemleri sırasında yolcularımızdan talep edilecektir. HES kodu üzerinden uçuşa 24 saat kala yolcularımızın sağlık durumu kontrol edilecektir. Biletleme esnasında ve havalimanında yapılacak HES kodu sorgulamalarında uçuşa elverişli olmadığı tespit edilen yolcularımız uçuşa alınmayacaktır" denildi.

Tüm iç hat yolculuklarında zorunlu olan HES kodunun , belirli bir süre geçerli olacağı, HES kodunun seyahat bitiş tarihinden en az 7 gün daha geçerli olması gerektiği de vurgulandı. Detaylı bilgilendirmeye THY resmi sayfasından erişim sağlanabilecek.