TESK'ten Gıda ve Temizlik Ürünleri için KDV İndirimi Talebi

TESK Genel Başkanı Palandöken, gıda ürünleri ile virüsten korunmak için kullanılan temizlik ürünlerinde KDV'nin geçici süreyle yüzde 1'e indirilmesi gerektiğini söyledi.

TESK'ten Gıda ve Temizlik Ürünleri için KDV İndirimi Talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sofralarımızdan eksik olmayan patates, soğan, domates gibi gıda ürünleri ile koronavirüs pandemisi döneminde kullanımı artan dezenfektan, kolonya, savun gibi temizlik malzemelerinden KDV'nin kaldırılması ya da yüzde 1'e çekilmesi gerektiğini söyledi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yayımlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Vatandaşın zaruri ihtiyaçları arasında başı çeken ve sofralardan eksik olmayan patates, soğan, domates gibi gıda ürünleri ile virüsten korunmak için kullanılan sabun, deterjan, kolonya, dezenfektan gibi temizlik malzemelerindeki KDV geçici süreyle kaldırılmalı ya da oranı yüzde 1'e düşürülmeli." ifadelerini kullandı. Temizlik ve gıda ürünlerindeki verginin kaldırılması durumunda kovid-19'dan daha iyi korunacağına vurgu yapan Palandöken, indirimin enflasyon ve fiyatların düşmesinde de yardımı olacağını belirtti.