TESK'ten Esnafın Borçları için Yapılandırma Talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle iş yerleri kapalı oılan esnafın, geçmiş dönem borçlarını ödeyebilmeleri için yeniden yapılandırmaya gidilmesini talep etti.

TESK'ten Esnafın Borçları için Yapılandırma Talebi

Palandöken'in konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 nedeniyle 2 aydır telekonferans ile yapılan yönetim ve denetim kurulu toplantılarının ilk kez yüz yüze gerçekleştirildiği kaydedilirken, toplantıda esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorun ve çözüm önerilerinin ele alındığı belirtildi.

Palandöken, salgın nedeniyle çlok sayıda iş yerinin mecburi ara verdiğini, kira ve fatura ödemelerinde mağduriyetlerin oluştuğunu belirtti. İş yerleri kapalı olan esnafın geçmiş dönem borçlarını ödeyebilmeleri için yeniden yapılandırmaya gidilmesi gerektiğini söyleyen Palandöken, normalleşmeye adım atılan bugünlerde, sıkıntıların hızla aşılması ve tüm meslek kollarındaki esnaf ve sanatkarların yeniden bereketli günlerine kavuşacağını umut ettiklerini belirtti. TESK Genel Başkanı'nın açıklamasında ayrıca, "Normalleşme sürecinin tedbirli ve istikrarlı bir şekilde sürdürülerek virüsün olumsuz etkilerinden kurtulacağımız günler için çalışmalarımız sürecek." ifadeleri görüldü.