TESK: Ramazan Ayını da Evlerimizde Geçireceğiz, İhtiyacımız Kadarını Tüketelim...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs tedbirleri çerçevesinde evde kalan vatandaşların gıda ürünlerine yoğun talep gösterdiğini, gıda ürünlerinde arz talep dengesizliğinin yaşanmaması , fiyatların yükselmemesi için israftan kaçınılması gerektiğini söyledi.

TESK: Ramazan Ayını da Evlerimizde Geçireceğiz, İhtiyacımız Kadarını Tüketelim...

TESK Genel Başkanı Palandöken'in yazılı açıklamasında, Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde evlerinde kalan vatandaşların özellikle gıda ürünlerine talebinbin artmasının ardından paralel olarak israfin da çoğaldığına vurgu yapılırken, koronavirüsle mücadelede israftan kaçınılması gerektiği işaret edildi.

Palandöken'in açıklamasında, "Bu yıl Kovid-19 nedeniyle günler öncesinden evlerimize kapandık. Ramazan ayını da aynı şekilde evlerimizde geçireceğiz. Özellikle evde olduğumuz bugünlerde ve ramazan ayında artan alışverişlerin israfa yol açmaması için doyabileceğimiz kadar yemek pişirmeye ve ihtiyacımız kadar ekmek, pide ve kuru bakliyat almaya dikkat etmeliyiz.Gıdada arz talep dengesizliğinin yaşanmaması ve fiyatların yükselmemesi için israftan kaçınmalıyız." ifadeleri yer alodı.