TESK, Haksız Zam Yapan Firmaları Şikayet Etti

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yayımladığı yazılı açıklamada, son dönemde artan fiyatların sorumlusu olarak esnafın gösterilemeyeceğini vurguladı.

TESK, Haksız Zam Yapan Firmaları Şikayet Etti

Vatandaşların ramazan ayına rahat girebilmesi ve bu ay boyunca fiyatlarda istikrar sağlanabilmesi için her türlü tedbiri aldıklarını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, fiyat istikrarının sağlanabilmesi için Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunun üzerine düşen tüm görevleri harfiyen yerine getirdiğini söyledi.

Bendevi Palandöken, bu süreçte haksız zam yapan firmaları yakından takip ettiklerini kaydederek, "Yakın izlemeye aldığımız haksız ve gereksiz olarak aynı ürünlere farklı fiyat uygulayan firmalarla ilgili olarak Rekabet Kurumuna ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğüne şikayette bulunduk. Piyasa dengelerini sağlamak, esnafın ve halkın mağduriyetini önlemek kaçınılmaz oldu. Vatandaşın cebini zorlayan, esnafımızın da yanlış algı ile üzerine yıkılan bu fahiş fiyatlara karşı gereken önlemler zaman kaybedilmeden alınmalıdır." ifadelerini kullandı.