TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den Evlenmek İsteyen Gençleri ve Düğün Sektörünü İlgilendiren Son Dakika Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sosyal medya hesabından evlenmek isteyen gençlerin düşük faizli kredi talepleri ve  düğün sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den Evlenmek İsteyen Gençleri ve Düğün Sektörünü İlgilendiren Son Dakika Açıklaması

Koronavirüs tedbirleri kapsamında düğün salonlarına uygulanan kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağına yönelik net bir açıklama yapılması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Palandöken, pandemi nedeniyle işsiz kalan ve evlenmeye niyetlendiği halde düğün masraflarını karşılayamayacağı nedeniyle evlenmeyi erteleyen çok sayıda çift olduğunu da hatırlatarak, ilgili çiftlerin oranının bir önceki yıla göre ciddi oranda azaldığını hatırlattı. 

Yuva kurmak isteyen çiftlerin hayallerinin gerçekleşmesi ve ekonominin yeniden canlanması için yeni evlenecek çiftlere sıfır faizli ve uzun vadeli evlilik kredisi verilmesi gerektiğine vurgu yapan Bendevi Palandöken,düğün sektöründe çalışanların da mağdur edilmemesi için düğünlerin başlama takviminin açıklanması gerektiğini söyledi. Palandöken'in sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şu ifadeler yer aldı: 

Pandemi nedeniyle işsiz kalan ve evlenmeye niyetlendiği halde düğün masraflarını karşılayamayacağı için evliliği erteleyen çok sayıda genç çiftimiz var. 2020 yılında çiftlerin evlenme oranı bir önceki yıla göre azaldı.

Yuva kurmak isteyen çiftlerin hayallerinin gerçekleşmesi ve ekonominin canlanması için yeni evlenecek çiftlere sıfır faizli ve uzun vadeli evlilik kredisi verilmeli. Ayrıca çiftlerin ve düğün sektöründe çalışanların mağdur olmaması için düğünlerin başlama takvimi açıklanmalı.