‘Ters Köşe Olmayın’ Ünlü Ekonomistten Dolar Hakkında Çarpıcı Açıklama

Piyasalar bu hafta Merkez Bankalarının faiz kararına kilitlenmişken dolar hakkında çarpıcı açıklamalar geldi.

‘Ters Köşe Olmayın’ Ünlü Ekonomistten Dolar Hakkında Çarpıcı Açıklama

Küresel çapta faiz politikasında yavaşlamaya gitmesi beklenen Merkez Bankalarının faiz kararlarının açıklanması bekleniyor. Döviz kuru ve emtialar üzerinde etkisi olacak kararlar için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’te “Ters köşe olmayın” uyarısı geldi.

Tv100’deki köşesinde konu hakkında açıklamalarda bulunan İslam Memiş, “Fed’in 25 bp faiz artırması, İngiltere’nin 50 faiz artırması, Avrupa’nın sabit bırakması bekleniyor” dedi.

Önümüzdeki hafta para piyasalarında volatilitenin artabileceğini belirten Memiş, “Geniş band aralığında dalgalanan fiyatlamalarda 1 Şubat’tan itibaren fiyatların ve piyasaların oturduğunu görebiliriz” dedi.

“Geri Çekilmesini Bekleyeceğim”

Dolar endeksi hakkında da açıklamalarda bulunan İslam Memiş, “Dolar endeksinin (dxy), son kez 103,50 devamında 105,00 seviyesine kadar yükselebileceğini öngörüyorum. Devamında ise 94-92 seviyesine kadar geri çekilmesini bekleyeceğim. Ondan sebep altın, gümüş, borsa, parite ve kripto paralar da 2-3 haftalık geri çelmeler sürpriz olmaz” ifadelerini kullandı.

Son Bir Atak

“Fed sonrası emtia tarafında atak beklenebilir ancak ters köşe olmayın!” diyen Memiş, “Dolar endeksi (dxy), son bir atak için yukarı gidebilir” diyerek uyarıda bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /