Temmuz öncesi net rakam belli oldu! SSK, bağkur, memur emeklisine zam şoku!

SGK uzmanı Özgür Erdursun açık bir şekilde ifade etti! SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaş artışı kesinleşti.

Temmuz öncesi net rakam belli oldu! SSK, bağkur, memur emeklisine zam şoku!

SGK uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin gündemindeki asgari ücret, emekli ve memur maaşlarındaki artış oranlarını detaylarıyla paylaştı.

SGK uzmanı Özgür Erdursun’un maaş artışları hakkındaki son açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. 2024 yılında uygulanacak asgari ücret, emekli ve memur zamları konusunda Erdursun’dan önemli bilgiler geldi.

Özgür Erdursun, asgari ücretin artış oranını yüzde 0 olarak belirttiği için, bu durum birçok asgari ücret çalışanını endişelendirdi. Erdursun, yaptığı açıklamada, asgari ücrette bir artış olmazsa, diğer ücret artışlarının da gerçekleşemeyeceğini vurgulayarak, bu konunun önemine dikkat çekti.

SGK HABERİ

SGK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklilerinin alacağı zam oranları, SGK uzmanı Özgür Erdursun tarafından açıklandı. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 25, memur ve memur emeklileri ise yüzde 20 zam alacak.

1 Ocak 2024 tarihinde asgari ücrette yaşanan artışla, asgari ücret alan milyonlarca kişinin maaşı 11 bin 400 liradan 17 bin 2 liraya yükseldi. Fakat, seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücretlilere yıl içinde başka bir zam yapılmayacağını duyurması, çalışanlar arasında hayal kırıklığına neden oldu.