Temel Gıda Ürünlerine Zam

Şu günlerde temel gıda ürünlerinde özellikle et ve süt ürünlerinde zam artışı olacağı yönünde söylentiler dolaşmakta. Hayatımızın önemli bir kısmında bulunan proteinler olan et ve süt ürünlerine gelen sürekli artışlar bir yandan halkın da isyan etmesine sebep olmaktadır. İşte son dakika et ve süt ürünleriyle ilgili haberler.

Temel Gıda Ürünlerine Zam

Anahtar Kelimeler: et ürünleri, süt ürünleri, zam, artış

Et ve Süt Ürünlerinde Zam Olacak Mı?

Et ve süt ürünlerinde yeni zam olacağına dair duyumlar var. Haberin ana kaynağı ise Tarım Süt, Et Derneği Başkanı tarafından kesin bir şekilde duyurulmuştur. Başkan Sencer Solakoğlu’nun ifadesine göre et ve süt ürünlerinde bir artış olacak. Peki ne kadar olacak?

Et ve Süt Ürünlerinde Zam Ne Kadar Olacak?

Et ve süt ürünlerinde bir artış olacağı kesinleşti. Peki neden sürekli zamlar meydana gelmekte? Üretici bu durumu süt ineklerinin kesilmesine bağladı. Süt ineklerinin kesilmesi dolayısıyla ette muhtemel artışın da olacağını belirten üreticiler, ayrıca geçen yıllarda aldıkları ot maliyetinin bu yıl oldukça fazla olduğunu bu sebeple hem süt hem de et ürünlerinde artış olacağını söylediler. Zam artışının ne kadar olacağı kesin olmamakla birlikte bu ürünlerde zam olacağının kesin olduğu Solakoğlu tarafından belirtilmiştir.