Temassız Kredi ve Banka Kartı Kullananlara Uyarı Geldi : Sakın Kullanmayın Çünkü...

Banka ve kredi kartlarındaki temassız ödeme özelliği, son dönemde korona pandemisi nedeniyle daha da yaygınlaştı. Ancak bu , beraberinde bir tehlikeyi de getirdi.

Temassız Kredi ve Banka Kartı Kullananlara Uyarı Geldi : Sakın Kullanmayın Çünkü...

Temassız kart kullananlar dikkat.

Temassız banka kartı veya kredi kartı kullanan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Hürriyet Gazetesi 'nden Adil Demirçubuk, bugün kaleme aldığı yazısında, geçtiğimiz hafta başından geçen olayı anlattı ve temassız kartla ödeme yapan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. 

Demirçubuk kaleme aldığı yazısında, geçtiğimiz Çarşamba günü bir yazlık yerin kafeteryasında oturduklarını, bir şeyler yiyip içtiklerini söyledi. Daha sonra kasaya gittiğini söyleyen Demirçubuk, temassız özelliği açık olan kartını , cafeterya sahibi olan arkadaşına uzattığını söyledi. 

Demirçubuk yazısında, temassız şekilde ödeme yaptıktan sonra "Bir daha kullanma kardeşim bu kartı?" uyarısını aldığını söyledi. 

Nedeni ise şu şekilde belirtildi:

"Güvensiz çünkü o yüzden" Beraber bir deneme yaptıklarını söyleyen Demirçubuk, kartı cüzdanına yerleştirip arka cebine koyduğunu ve birlikte yan yana yürüdüklerini söyledi. 

Arkadaşı ile birlikte yan yana yürüdüler ve bu kişi , eline aldığı pos cihazını cüzdanının olduğu yere tuttu. 

Adil Demirçubuk, arkadaşının daha sonra yanına geldiğini ve pos cihazının ekranında yazan rakamın kartındna yolda yürürüken çekildiğini söyledi. 

BİRÇOK ÖRNEĞİ VAR

Bu yöntem, en çok toplu tşaımalarda kullanılıyor. Seyyar pos cihazlarını eline alanlar, vatandaşların arka ceplerinde olan kartlarındna temassız şekilde para çekebiliyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA