Telegram WhatsApp Facebook'ta Borsa Hisse Gruplarına Üye Olanlara Kötü Haber

Borsa ile ilgili flaş değişiklik yapıldı. SPK tarafından yapılan düzenlemede artık WhatsApp, Telegram gruplarına üye olanların da işlenen suçlardan sorumlu olacağına yer verildi.

Telegram WhatsApp Facebook'ta Borsa Hisse Gruplarına Üye Olanlara Kötü Haber

Son dakika: Borsa gruplarına üye olanlar dikkat.

Sermaye Piyasası Kurulu 'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada borsada 25 kuruluşa ceza kesildiğine yer verildi. Yapılan açıklamada 7 aracı kuruluş ve 18 yatırımcıya, açığa satış yasağına uymadıkları için 6 ay işlem yasağı getirildiğine yer verildi.

TELEGRAM-WHATSAPP-FACEBBOK-TWİTTER 'DA TAKİP EDENLER DİKKAT

Sermaye Piyasası Kurulu'ndna yapılan açıklamanın en dikkat çeken noktası ise sosyal mecralardaki borsa grupları. 

SPK 'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu gözetim ve denetim faaliyetleri neticesinde Telegram v.b. uygulamalarda oluşturulan üyelik bazlı kapalı gruplar üzerinden yapılan işlemlerde 6362 sayılı SPK’nın 107/1 maddesinde sayılan fiilleri işlediğine dair makul şüphe bulunan şahıslar hakkında sermaye piyasası mevzuatı uyarınca 14.07.2020 tarihinden başlamak üzere Borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verildiği, Facebook, Twitter gibi sosyal medya mecraları ile Whatsapp, Telegram v.b. uygulamalarda oluşturulan üyelik bazlı gruplar üzerinden yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye çalışıldığı ve söz konusu gruplara üye olan yatırımcıların bu grupları yönlendiren kişiler tarafından işlenen suçlara iştirak kapsamında sorumluluklarının doğabileceği,"

GRUPLARA KATILANLAR DİKKAT

SPK, Facebook grupları, Twitter, Telegram ve WhatsApp gruplarına üye olanlara uyarıda bulundu ve bu kişilerin de suçlu sayılacağına yer verildi. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA