Telefonundan para gönderen eyvah diyecek! Korkunç gerçek açıklandı

Cep telefonları üzerinden gönderilen paralar için güvenlik uyarıları yapıldı. Son zamanlarda birçok işletmeler ödemelerin IBAN hesaplarına yatırılmasını tercih ederken uyarılar dikkat çekti.

Telefonundan para gönderen eyvah diyecek! Korkunç gerçek açıklandı

Uzmanlar, işletmelerin IBAN üzerinden ödemeleri tercih etmesiyle beraber büyük zararlara yol açacağına değindi. Sakın IBAN üzerinden para göndermeyin uyarısı yapılırken beklenmedik sonuçların yaşanacağı ve suçların üzerinize kalabileceği belirtildi.

Kuaförler, giyim sektörleri üzerinde esnaf komisyon ödememek için kredi kartı yerine IBAN yoluyla ödemenin yapılmasını tercih ederken bu durumda tüketiciler için ciddi sorunların yaşanabileceğinin altı çizildi. TÜKONFED üyesi ve avukat Saadet Kartı, IBAN üzerinden ödeme yapmanın kara para aklama ya da uyuşturucu ticareti gibi suçlara aracılık etme riskini artırmasına vurgu yaparken tüketicilerin dikkat etmesi gerektiği ele alındı.
ıban ile para gönderimi
HER AN SUÇLU OLABİLİRSİNİZ
Avukat kartı, IBAN üzerinden para göndererek bilmedende suça ortak olunabileceğini belirtti. IBAN'a ödeme yapıldığında dikkatli olunması gerektiği söylenirken özellikle online alışverişlerde IBAN'a ödeme yaparken riskin yüksek olduğunu söyledi.