TCMB’nin Memur ve Emekli Ocak Zam Tahmini Belli Oldu

Ocak 2023'ün 15'inden itibaren Türkiye'de milyonlarca memur ve memur emeklisi maaşlarını zamlı bir şekilde hesaplarında görecek. Her iki grubun maaş artışında enflasyon verileri çok kritik bir rol oynuyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 66.80 olacak şekilde gerçekleştirdiği. Bu beklenti meydana gelirse zam oranı %18.27 olacak şekilde uygulanacak. Böylelikle en düşük memur maaşı 9.105 liradan 10.768 TL'ye en düşü

TCMB’nin Memur ve Emekli Ocak Zam Tahmini Belli Oldu

2023 senesine doğru yavaş yavaş gidilirken milyonlarca memur ile memur emeklisi heyecanla alacakları zamlı maaşlarını bekliyor. Her iki grubun maaş artışında enflasyon verileri belirleyici rol olacak. Yıl içerisinde 1 Ocak Diğeri ise Temmuz olmak üzere iki farklı dönem içerisinde zam kalan emekli vatandaşlar ile memurların alacakların net maaş zammı 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak ve böylece Aralık ayı enflasyonu verileri ile alınacak zam tutarı Şekil alacak.

Memur ve Memur Emeklisine Temmuzda Ne Kadar Zam Yapıldı?

Memur ve memur emeklileri açısından yılın ilk 6 aylık dönemi baz alınarak açıklanan temmuz zammı %41,69 olmuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na Göre Zam Oranı %18.27

Memur ve memur emeklilerinin Ocak ayı içerisinde alacakları zamma yönelik ipuçları şimdiden gelmeye başladı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu enflasyon tahmini %66.80 olacak şekilde gerçekleşti. Bu oran göz önüne alındığında yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon yüzde 17.17 ve memur ve memur emeklisinin zammı ise %18.27 olacak.