TCMB Faiz Kararı, Altın Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek? İslam Memiş Yorumladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu, yılın 10. faiz kararını bugün kamuoyu ile paylaşacak. Peki faiz kararı altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Altın almalı mı yoksa satmalı mı? Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Merak edilen bütün Bu soruların cevaplarını ve çok daha fazlasını bu haberimizde bulabilirsiniz...

TCMB Faiz Kararı, Altın Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek? İslam Memiş Yorumladı


Merkez Bankası, bugün faiz kararını açıklayacak. Piyasaların dikkatle takip ettiği yılın 10. para politikası kurulu toplantısından gelecek hamle merak konusu olmaya başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararı, altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Piyasalar, merkezin faiz kararına nasıl tepki verecek?

İslam Memiş'in Öne Çıkan Sözleri Şöyle;

''Altın fiyatları haftayı baskı altında tamamlıyor. Altının ons fiyatında 1.629 seviyesine kadar bir gerileme yaşandığını gördük. Uluslararası piyasalarda altının 10 fiyatında meydana gelen düşüş, doların değer artışından kaynaklandı. Yine aynı şekilde ABD Merkez Bankası (FED) faiz politikaları artırmaya devam edecek ve böylece altın, baskı altında kalmaya devam edecek.

 Fakat altının baskılanmasının çok uzun sürmeyeceğini tahmin ediyoruz. Gram altın-tl fiyatı 1000 liranın altına düştü. Şu anda 998 TL civarında alım satım işlemlerine tabi tutuluyor. 


Gram altın fiyatına baktığımızda 996 TL ile 1010TL fiyatını bugün takip edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ise saat 14.00'te faiz kararını Türk kamuoyu ile paylaşacak. 


Piyasalar ve biz 100 baz puanlık bir faiz indirimi öngörüyoruz. Yıl sonuna kadar her toplantıda 100 baz puanlık bir faiz indiriminin yapılmasını tahmin ediyoruz. Bunun sebebi ise tek haneli bir faiz hedefi mevcut. Bu ise piyasalarda biraz daha dalgalanmaya sebep olabilir. Dolar kuru bugünün şartlarında baktığımızda biraz daha güçlü görünüyor. Dolardan destek gören bir gram altın mevcut ve 1000 lira seviyesinin altında çok kalıcı olacağını tahmin etmiyoruz. Düğün yapacaklar, altın borcu olanlar ya da altına yatırım yapacak vatandaşlar 1000 lira altındaki fiyatları kesinlikle bir dikkate almalı.''

Dedi.