TCKN 0,2,4,6,8 ile bitene doğalgaz yardımı! Başvuranın IBAN'ına yatacak

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada doğalgaz tüketimine destekle ilgili müjdeli haberi duyurdu.Bu yeni finansman programı binlerce aileye nefes almayı amaçlıyor. Ayrıntılar haberimizde..

TCKN 0,2,4,6,8 ile bitene doğalgaz yardımı! Başvuranın IBAN'ına yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, önümüzdeki ayın başı itibariyle sosyal destek programlarının güçlendirilmesine karar verdi. Bu kapsamda birçok önemli güncelleme yapılmış olup binlerce aile için doğalgaz desteği sağlanıyor. Planlanan artış oranı maksimum %50 olarak belirlendi.

Bu destek programı evde bakım maaşından yaşlılık ve maluliyet aylıklarına, sosyo-ekonomik desteklerden doğalgaz desteğine kadar geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. Bu güncellemeler, düşük gelirli haneler için daha kapsamlı ve aynı zamanda etkili destek sistemi oluşturmayı amaçlamaktadır.

Bakan Göktaş'ın doğalgaz desteğinin detayları

TCKN 0,2,4,6,8 ile bitene doğalgaz yardımı

Bakan Göktaş, doğal gaz tüketiminin teşviki kapsamında 383 bin haneye yıllık 1.500 ila 3.500 TL arasında ödeme yapılacağını açıkladı. Bakan Göktaş, açıklamasında "Vatandaşlarımız e-devlet üzerinden başvuruları onaylandıktan sonra PTT aracılığıyla destek parası alabilecekler. Ön ödemeli sayaç kullananların destek tutarı kartlarına işlenecek." ifadelerini kullandı.

Başvuru şartları ve detayları

2024 yılından itibaren doğal gaz üretiminden faydalanmak steyen düşük gelirli hanelerin belirli gereksinimleri karşılaması gerekecek. Bu, Türk vatandaşı olmak, başvurunuzu e-devlet üzerinden yapmak, yaşadığınız ilçe veya şehirde doğalgaz arzının olması, ön ödemeli ya da faturalı doğalgaz sözleşmesine sahip olmak, konut müşteri grubuna üyelik ve fatura kararlarını içermektedir.