TCBM Faiz Kararı Öncesi Dolar Kurunda Düşüşe Geçti

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Eylül ayı PPK toplantısı sonrası faiz kararı gelecek. İşte faiz kararı öncesi dolar kurunda son durum.

TCBM Faiz Kararı Öncesi Dolar Kurunda Düşüşe Geçti

Merkez Bankası faiz kararı geliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını bugün açıklıyor. Faiz için geri sayım devam ederken dolar kurunun ne olduğu , faiz indirimi sonrası dolar kurunnun ne olacağı , faiz açıklamasının saat kaçta geleceği konuları araştırılıyor. Peki dolar kurunda son durum nedir? Dolar faiz açıklaması sonrası ne kadar olur? İşte faiz indirimi saati.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , "İnanıyorum ki faiz daha da düşecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir, bunu göreceksiniz."  diyerek faiz indirimi yapılacağı sinyalini verdi. 

KAÇ PUANLIK BİR İNDİRİM BEKLENİYOR?

Ekonomistler tarafındna yapılan açıklamada faiz indiriminde 300 puanlık bir indirim beklendiğine yer verildi. Geçtiğimiz Temmuz ayında 19.75 'e düşen faizin 300 puanlık bir indirim gelmesi durumunda 16,75 seviyesine gerilemesi bekleniyor. 

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Dolar kuru haftaya yükselişle başlamıştı. Önceki gün  5,80 TL seviyesine kadar yükselen dolar kuru, daha sonra düşüşe geçmişti. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 5.73 TL seviyesinde seyrediyor. 

Euro  kuru ise 6.33 TL seviyesinde.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI SAAT KAÇTA AÇIKLAYACAK?

Merkez Bankası PPK toplantısı sonrası faiz kararını açıklayacak. Toplantının sona ermesinin ardından saat 14.00 'da Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak.

FAİZ AÇIKLAMASI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN