TC ile Başvuran 30 Bin Kişiye Daha 1000 TL Verildi: İşte Pandemi ve Biz Bize Yeteriz Başvuru ve Sonuç Sayfası e Devlet

Pandemi sosyal destek ve Biz Bize Yeteriz kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL'lik para yardımı yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı az önce yaptığı açıklamada 30 bin kişiye daha 1000 TL verildiğini söyledi.

TC ile Başvuran 30 Bin Kişiye Daha 1000 TL Verildi: İşte Pandemi ve Biz Bize Yeteriz Başvuru ve Sonuç Sayfası e Devlet

Aile Bakanlığı açıkladı: 30 bin 971 kişiye daha 1000 TL pandemi sosyal yardım parası verildi.

Pandemi sosyal destek faz 3 ve Biz Bize Yeteriz başvurusunda yeni sonuçlar açıklandı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafındna az önce yapılan açıklamada yeni sonuçların açıklandığı ve 30 binden fazla kişiye pandemi sosyal yardımı yapıldığına yer verildi.

FAZ 3 BAŞVURUSU ALINIYOR

Faz 3 kapsamında ihtiyaç sahiplerine 1000 TL 'lik nakdi yardım yapılıyor. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi olan ailelere Biz Bize Yeteriz Türkiyem kapsamında toplanan paradan yardımlar yapılıyor. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemelerin Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında yapıldığını söyleyerek, "Sosyal Koruma Kalkanı, salgının etkilerini azaltmak ve salgınla mücadeleyi güçlendirmek için Çalışma Hayatı, Sosyal Güvenlik, Sosyal Hizmetler ve Sosyal Yardımlar olmak üzere 4 ana başlıkta yürürlüğe giren kanunlar, çeşitli düzenlemeler, bu kapsamda alınan tedbirler ve yürütülen faaliyetlerden oluşan bir koruma programıdır." dedi.

Söz konusu ödemelerde son durum şu şekilde açıklandı:

SONUÇ VE BAŞVURU DUYURUSU

Pandemi sosyal destek kapsamında yapılan yardımlarda yeni sonuçların açıklandığına yer verilirken vatandaşların sonuçlarına e Devlet kapısından, aşağıdaki linkten bakması gerektiği bildirildi.

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu

Başvuru sonucu e Devlet kapısında hala aynı görünenler için bir açıklama yapıldı ve bu vatandaşların SYDV'lere müracaat etmesi istendi.  Bakan Selçuk, TBMM'de yaptığı açıklamadA TC'si ile başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine yardım yapıldığını söyledi.

SYDV'lere gönderilen paraların 4 oranda fazlalaştırıldığının bildirildiği açıklamada, ihtiyaç sahiplerinin bulundukları il ve ilçelerdeki SYDV'lere müracaat etmesi gerektiğine yer verildi. Açıklamada, ""81 ilde ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'mıza, sosyal yardım faaliyetlerini yürütebilmeleri için her ay düzenli olarak "periyodik pay" adı yla aktardığımız kaynağı Covid-19 ile mücadele kapsamında artırdık, SYDV'lerimize normalin dışında ek 4 periyodik pay gönderdik." denildi.