TBMM'ye Geldi: Taşeron 4/D ve Kamu İşçilerine 2 Yeni Hak

Son dakika haberi TBMM'den geldi. Edinilen bilgilere göre kamu işçilerine tayin ve yer değiştirme hakkı tanınması için bir kanun teklifi meclise sunuldu.

TBMM'ye Geldi: Taşeron 4/D ve Kamu İşçilerine 2 Yeni Hak

Kamu işçilerini ilgilendiren kanun teklifi meclise geldi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na bugün bir kanun teklifi geldi. Gelen teklif taşeron işçi iken kamuya geçen işçiler ile kamuda kadrolu olarak çalışan işçileri ilgilendiriyor. Cumhuriyet Halk Partisi Turan Aydoğan tarafındna hazırlanan ve bugün Meclise sunulan Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'nde kamu işçilerine 2 yeni hak tanınması istendi. 

Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonlarına gelen söz konusu kanun teklifinin özetinde şu ifadelere yer verildi: "Eklif ile, kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi olarak çalışanlara, tayin ve karşılıklı yer değiştirme haklarının tanınması amaçlanmaktadır."

ŞİMDİ NE OLACAK?

Söz konusu kanun teklifi TBMM'ye geldi. Meclise gelmesi ve komisyonlara gönderilmesi sonrası teklif, önümüzdeki günlerde gündeme alınacak. Oylama sonucu teklifin akıbeti belli olacak. Kabul edilmesi durumunda teklif komnisyonda görüşülecek ve daha sonra meclis genel kuruluna gönderilecek. Burada da oylamada kabul edilirse yasalaşacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA