TBMM'de Fındık Fiyatları Açıklaması

Son dakika haberi: TBMM 'de fındık fiyatları ile ilgili Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'den önemli bir açıklama geldi.

TBMM'de Fındık Fiyatları Açıklaması

Fındık fiyatları ile ilgili TBMM 'den açıklama.

Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, TBMM 'de söz aldı ve fındık fiyatları ile ilgili bir açıklama yaptı. Adıgüzel yaptığı açıklamada fındık fiyatlarının dalındayken netleşmesi gerektiğini söyledi.

Adıgüzel açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"10 Nisan 2019’da Ordu’da Fındık Çalıştayı oldu. Burada Sayın Bakan “Fındıkta fiyat işini hasada doğru konuşuruz, dalındayken netleşmesini istiyoruz.” dedi. Sürdürülebilir bir fiyat için döviz bazında Türk lirası karşılığı belirlenmesini önerdim. Biz burada verilen sözlerin tutulmasını bekliyor ve takip ediyoruz, 20 TL’den az olmamak üzere fındığa fiyat bekliyoruz.

Buradan bir çağrı yapıyorum: Fındık üretilen illerin tüm milletvekillerini, tüm partilerden temsilciler olmak üzere TV’de bir açık oturumda tartışmaya davet ediyorum. Neden sezon başında fındık düşük, sonra tüccarın eline geçince artıyor? Kim üreticiden yana, kim Ferrero’dan yana; Ak koyun kara koyun belli olsun, vatandaş görsün istiyorum."

MHP 'DEN DE AÇIKLAMA GELMİŞTİ

MHP Milletvekili Cemal Enginyurt Twitter 'dan yaptığı  paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

"FINDIK taban fiyatları açıklanmalı. Taban fiyat en düşük 18 tl olmalı. Alivre satış yaparak,Fındığı ucuza kapatmak isteyenlere fırsat verilmemeli. FINDIK, 8 milyon insanın temel geçim kaynağıdır. Dikkate almamak Karadeniz insanını küstürür. Karadenizli küserse,tekmesi sert olur."

FINDIK HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN