TBMM'de EYT ve Bağ Kur Prim Borcu Açıklaması

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı son açıklamada emeklilikte yaşa takılanlar meselesine ve bağ kurlu olup prim borcu nedeniyle emekli olmayan vatandaşların durumuna değindi.

TBMM'de EYT ve Bağ Kur Prim Borcu Açıklaması

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer 'den EYT ve Bağ Kur açıklaması.

TBMM Genel Kurulu 'nda konuşan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına değinirken , hükümete bu konuda çalışma yapılması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için çağrıda bulundu. Öte yandan Gürer prim borcu olan Bağ Kur 'lularla ilgili de açıklamada bulundu.

Emeklilik yaşının yükseltildiğine değinen Gürer, "Adalet ve Kalkınma Partisi emekli olabilmenin şartlarını ağırlaştırmıştır; emeklilik yaş sınırı 65’e çıkarılmış, aylık bağlama oranlarıyla emekli maaşları düşürülmüştür. Emeklilikte yaşa takılanlarla binlerce mağdur yaratılmıştır. Primini ödemiş, hakkını isteyen “Hak ettiğim verilsin.” diyen emeklilikte yaşa takılanların sesini iktidar duymazdan gelmektedir."

BAĞKUR 'LULARIN PRİM BORÇLARI

Bağ Kur 'luların prim borçları ile ilgili konuşan Gürer,  "Ayrıca, BAĞ-KUR prim borçlarından dolayı emekli olamayanlar vardır. Prim borçlarını ödemek için bankalara başvuranlara ağır şartlar ileri sürülmekte, kredi almaları engellenmektedir. Prim ödemek isteyen BAĞ-KUR’lular için kredi temin kolaylığı sağlanmalı, prim borcu nedeniyle işsiz olan, sağlık hizmetinden dahi yararlanamayan BAĞ-KUR’lulara bu destek verilmelidir." dedi.

YASAL DÜZENLEME MECLİSE GELMELİ

Yaşa takılanlar ile ilgili sorunların meclise getirilmesi ve çözülmesi gerektiğini belirten Gürer şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilikte yaşa katılanların emekli olabilmelerini sağlayacak yasal düzenlemeler de bir an önce Meclisimizden geçirilerek bu konudaki beklentileri karşılanmalıdır. Emekliler geçim sıkıntısı içindedir. Ayrıca, emekli olmayla ilgili getirilen düzenlemelerdeki olumsuzluklar da emeklilerin emekli olmalarının önündeki en büyük engeldir."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA